BŞEÜ'YE YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pelitözü Gölpark'ta bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına katılan Rektör Taş, gazetecilerle tek tek ilgilendi. 

bseuye-yeni-bolumler-acilacak2.jpg
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladığını kaydeden Rektör Taş, fakültenin kurulması için bir komisyon kurduklarını ve Sağlık Bakanlığı ile konuyu istişare ettiklerini açıkladı. Nüfusu 750 binin altında olan şehirlerde Üniversite Hastanesi kurulmasının mümkün olmadığını kaydeden Rektör Taş, ancak afiliye sistemiyle, mevcut Devlet Hastanesi ile birlikte Tıp Fakültesi kurulabileceğini belirtti.
Rektör Taş ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde 40 yeni bölümün kurulması için YÖK'e başvuruda bulunduklarını kaydetti. Yeni kurulacak bölümleri tek tek sayan Rektör Taş, bu 40 bölümün yarısından fazlasını YÖK'ün kabul etmesi halinde kendilerini başarılı sayacaklarını belirtti. 17 bin 200 olan öğrenci sayısının bu yıl 16 bin 500'e gerilediğini kaydeden Rektör Taş, kurulması düşünülen yeni bölümlerle birlikte öğrenci sayısının da artacağına inandıklarını söyledi. 
Diğer yandan 2018 yılında 32 milyon TL olan üniversite bütçesinin bu yıl ekonmik sıkıntılardan dolayı 18 milyon TL'ye düşürüldüğünü ifade eden Rektör Taş, bu bütçenin de %90'lık bölümünü devam eden inşaatlara ayrıldığını kaydetti. 
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş daha sonra Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Tesislerini gazetecilere gezdirdi. Gazetecilere sosyal tesislerle ilgili bilgi veren Rektör Taş, 10 odadan oluşan sosyal tesislerin 29 kişiye kadar konaklama imkanı sunduğunu söyledi. Kişi başı günlük ücretlerden de bahseden Rektör Taş, kamu personeline 50 TL, özel sektöre ise 80 TL'den hizmet edildiğini belirtti. Minibar, TV, klima, sıcak su gibi hizmetlerin sunulduğu sosyal tesislere özellikle kış aylarında büyük rağbet olduğunu belirtti. 

bseuye-yeni-bolumler-acilacak4.jpg
Rektör Taş son olarak basın toplantısına katılan gazetecilere teşekkür ederek: 'Uzun zamandır basınımızla bir araya gelememiştik. Bunun eksikliğini hissediyorduk. Bugün nihayet sizlerle bir araya geldik. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Samimi sorularınız oldu bende içtenlikle sizlere cevaplar verdiğimi düşünüyorum. Bundan sonra da böyle olacak. İstediğiniz zaman bize, basın birimimize ulaşabilirsiniz. Basında bulunan arkadaşımıza ulaşmanız bana ulaşmanız demektir. Her konuda her türlü bilgiyi aktarmaya hazırız. Bu konuda hiçbir tereddütünüz olmasın.' dedi. 
Kahvaltılı basın toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 

bseuye-yeni-bolumler-acilacak3.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum