'BU HAİNLİK UNUTULMAYACAK'

'BU HAİNLİK UNUTULMAYACAK'

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleşmesinin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün kalkıştığı bu hainliğinin yüzyıllar geçsede unutulmayacağını söyleyen Başkan Yaman,  '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla beldelerinde bir dizi anma programları gerçekleşeceğini ifade etti.

Yaman, 17 Temmuz Pazartesi günü, belde meydanında düzenlenecek anma etkinliklerinde Necmettin Nursaçan ve İsmail Coşar hocaların Bayırköylüler ile buluşacağını aktardı. Yaman,"Değerli hocalarımız Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarıyla bizlerle olacak. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize dualar edeceğiz. Bu anlamlı gecemize tüm Bileciklileri davet ediyoruz" dedi. 

'YÜZ YILLAR GEÇSE DE UNUTULMAYACAK'

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları aktardı:

"15 Temmuz 2016 gecesi, Türk Milletinin tarihinde hiç yaşanmaması gerektiği halde yaşanan, fakat Türk Milletinin asırlar geçse de gelecek kuşaklarının asla unutamayacağı bir gece olmuştur. Çünkü Peygamber efendimizin methiyesine mazhar olmuş bir millet olarak, bizler böyle hainlikleri asla hak etmedik. Buna rağmen bu yüce milletin ekmeğini yiyen, suyunu içen, okullarında okuyan bazı hainler, böyle bir geceye ve böyle bir kalkışmaya tevessül ettiler. Milletimizin dış düşmanları için almış olduğu silahlarını, milletimizin kendisine çevirmekten, hatta ateş etmekten hiç hayâ duymadılar. 250 vatandaşımızın Şehit, binlercesinin de Gazi olmasına neden oldular. Tarihi boyunca birçok Millet ve Devletin düşmanlığına maruz kalmış bu millet, böylesine bir kalleşlik ve hainlikle ilk kez karşılaştı. Fakat bu vatan hainlerinin unuttukları, akıllarına getiremedikleri tek şey, Türk Milletinin cesareti, feraseti ve kahramanlığı idi. 15 Temmuz, hainlerin ellerindeki tüfeğiyle Milletin bileğinin, tankıyla Milletin sinesinin, uçağıyla Milletin yüreğinin karşı karşıya geldiği gece idi. Bir kez daha görüldü ki, bu milletin cesareti, bileği ve yüreği karşısında ateş alabilecek bir silah daha icat edilmemişti. Bu Milletin son ferdi toprağa düşmeden vatanının işgal edilemeyeceği bir kez daha görülmüş ve ispat edilmiş oldu. Ben 15 Temmuz gecesinde Tankların karşısında, silahların önünde kahramanca dikilen ve ülkemizin işgal edilmesine karşı dimdik duran 15 Temmuz gecesi Şehitlerimize Allah’tan Rahmet yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, Gazilerimize de acil şifalar ve sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum. 15 Temmuz Hain FETÖ terör örgütünün giriştiği darbe gecesini asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı buradan beyan diyorum. Bayırköy Belediyesi olarak 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü akşamı düzenleyeceğimiz programımıza Bilecik’li bütün hemşerilerimi davet ediyorum” dedi.

 

Kaynak:Mustafa Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1606 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.