BU İDDİALAR YENİLİR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL !

Bilecik Sağlık Sen şube başkanlığınca 21 ekim 2018 tarihinde yapılacak olan 3. olağan genel kurul seçimlerinde yeni aday listesinin iddiaları gündeme bomba gibi düştü. 

10 eylül 2018 tarihinde Bilecik Sağlık Sen'in resmi sitesinde yayınlanan 3. Olağan Genel Kurul başvuru ilanında delege adaylarının 10-12 eylül tarihleri arasında şube başkanlığına şahsen başvuru yapmaları istendi.  

Delege adayları Bilecik merkezde bulunan şube binasına bizzat dilekçe ile başvuru yaptıklarını ancak bu süreç içerisinde mevcut yönetimin idareci zırhlarını kullanarak bazı üyelere mobbing uyguladığını, seçme ve seçilme haklarını engellediğini, tehditkar bir tavır takındıklarını iddia etti.

bu-iddialar-yenilir-yutulur-cinsten-degil2.jpg

Bu konu ile ilgili Bilecik Sağlık Sen Şube Başkan Adayı Süleyman AKYILDIZ'ın yaptığı açıklama şu şekilde :

Bilecik Sağlık Sen Şube Başkanlığının 10 eylül 2018 tarihinde pazartesi günü Resmi internet Sitesinde (http://bilecik.sagliksen.org.tr) 04.09.2018 tarihi ve 2018/17 sayılı 3. Olağan Genel Kurul ilanı konulu duyuru yazısında Bilecik Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu için başvuru ilanları 10.09.2018 tarihinde başlayıp 12.09.2018 tarihi mesai bitiminde askıdan indirileceği duyurulmuştur. 

Söz konusu tarihlerde Sağlık Sen üyeleri olarak delege adaylık başvurularımızı sendikanın Bilecik merkezde bulunan binasına giderek dilekçe ile yaptık. Ancak sendikanın mevcut başkan ve yönetim kurulu üyeleri delege adaylık başvurularımız sırasında ve sonrasında bazı üyelerimize mobbing uygulayarak anayasal hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımızı kullanmamızı engellemiş, sendika tüzüğüne uygun iş ve işlemleri yerine getirmemiş ve kesinleşmiş delege listelerini yayınlamamıştır.

Mevcut Sağlık Sen Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, biz sağlık sen üyelerini muhalif olmamızdan dolayı idareci zırhlarını kullanarak susturmak ve yıpratmak için her türlü yolu denemekten geri kalmıyor. Sürekli tehdit ederek seçim sonunda görev yerlerimizin değişeceğini dile getirmekten çekinmiyor. Bu tehdit dilinin kabul edilmesi mümkün değildir. Anayasal bir hak olan seçme ve seçilme hakkını kullanmak her üyenin hakkıdır. Bizler bu tehdit dili karşısında boyun eğemezdik tabanda oluşan bu değişim ihtiyacına bizler sessiz kalamadık kalamazdık. Üyelerin sorunları dinlenmiyor, hukuki yardım verilmiyor, liyakatli sağlık çalışanlarımızın idari görevlere teklif edilmesinin önüne set konuyor.

Biz yeni bir sendikacılık anlayışı ile üyelerimizi kucaklayan onların sorunlarını dinleyen ve gerekli yerlere ileten bir sendika olacağız. Biz önümüzdeki süreçte seçimin mevzuata uygun bir şekilde adil ve hakkaniyetli yapılacağına inanıyoruz. Bizlere güvenen üyelerimizin oyunu asla boşa çıkarmayacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber toplam 5410 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum