BU SERGİ TÜRKİYE'DE BİR İLK

BU SERGİ TÜRKİYE'DE BİR İLK

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öncülüğünde, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER)'in katkılarıyla hazırlanan Türkiye'nin ilk betimlemeli afiş sergisi Halk Eğitim Merkezi'nde açıldı.

Görme engelli birylere gezme imkânı sağlayan 'Engel Yok Siz Olmayın' adlı afiş ve seramik sergisi açılışına, Belediye Başkanı Semih Şahin, Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) Başkanı Aslıhan Volkan, daire amirleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı. 

bu-sergi-turkiyede-bir-ilk2.jpg

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen sergide özel gereksinimli öğrenciler, bilgi ve becerilerini yansıttı.

Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı ile birlikte programa katılan Başkan Şahin, öğrenciler ile sohbet ederek, talep ve görüşlerini dinledi.

Bilecik Belediyesi’nin özel gereksinimli vatandaşlar için örnek niteliğinde projeler gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Şahin, ‘’Özel gereksinimli bireylerimiz için farkındalık oluşturmak adına yapılan bu güzel sergide emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, engelsiz bir şehir yaratmak için çalışmalarımıza devam ettiğimizi bir kez daha belirtiyorum. Bilecik Belediyesi olarak özellikle eğitim, çocuklarımız ve özel gereksinimli insanlarımız için imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

bu-sergi-turkiyede-bir-ilk3.jpg

Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) Başkanı Aslıhan Volkan, sergi hakkında Başkan Şahin ve beraberindeki konuklara bilgi verdi.

Etkinlik, Belediye Başkanı Semih Şahin ve beraberindekilerin sergiyi gezmesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almasıyla son buldu.

bu-sergi-turkiyede-bir-ilk4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3034 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum