'CAMİLERİMİZİ KİRLİ OYUNLARINIZA ALET ETMEYİN'

'CAMİLERİMİZİ KİRLİ OYUNLARINIZA ALET ETMEYİN'

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ahmet Cansız, İzmir’de cami hoparlörlerinden müzik çalınması ilişkin yaptığı açıklamada,"Camilerimizi kirli oyunlarınıza alet etmeyin" dedi. 

Ahmet Cansız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"20 Mayıs 2020 tarihinde saat 17.00 sularında İzmir ilimizin çeşitli bölgelerinde bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi ezan sisteminin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirildiği ve müzik yayını yapıldığı ve sosyal medyada paylaşıldığı” haberleri basına yansımıştır.

Konunun hem adli hem de idari yönden soruşturulduğu, İzmir Müftülüğümüz tarafından açıklanmıştır.

Ülkemizin virüs salgını ile uğraştığı, millet olarak ve her kurumun üzerine düşeni yaptığı bir zaman diliminden geçmekteyiz. Birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde bu musibetten de kurtulacağımıza inancımız tamdır.

Ramazan ayının manevi atmosferini yaşarken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesinde de insanlarımız, sağlık, huzur ve esenlik için dualar etmişlerdir. Bayrama sayılı günlerin kalmasının verdiği tatlı telaş ve sevinç içerisinde, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma duyguları en üst seviyeye ulaşmıştır.

Böyle bir ortamda, beş vakit ezan okunan ve şu anda da hastalarımız, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlığın esenliğe kavuşması için, duaların edildiği camilerimizin minarelerinden, İzmir ilimizin bazı bölgelerinde, dışarıdan frekanslara girilerek müzik yayını yapılmasını ve yapanları şiddetle kınıyoruz.

Dini değerlerimizi ve camilerimizi küçümseyici, alaya alıcı, milletimizi birbirine düşürücü, bu hadsiz işleri yapanların bir an önce tespit edilmeleri ve gerekli adli ve idari yaptırımların yapılması beklentimizdir.

Camilerimizi, bizi biz yapan milli ve dini değerlerimizi rahat bırakın. Kirli oyunlarınıza alet etmeyin."

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2327 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.