CHP 97 yaşında

CHP 97 yaşında

CHP’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla Bilecik İl Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.

CHP’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla Bilecik İl Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, burada yaptığı konuşmada, partilerinin kuruluşunun 97’nci yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi. İl Başkanı Yaşar, konuşmasının devamında, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e seslenerek, “Ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz” ifadesini kullandı. 

Metin Yaşar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığımız, 9 eylül 1923’te de kurduğumuz Cumhuriyet halk partisinin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. Kuruluş yıl dönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile 2. Yüzyıla Çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarımıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

Törene, Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum