ÇÖMLEKÇİLİKTE ÖNEMLİ ADIM

ÇÖMLEKÇİLİKTE ÖNEMLİ ADIM


Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde, 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’ lansman toplantısı yapıldı. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısına, Vali Tahir Büyükakın, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TSO Başkanı Şükrü Keskin ve diğer ilgililer katıldı. 

Pazaryeri’nin Kınık Köyü’nde gerçekleşecek tasarım etkinliğinde, çok sayıda davetli toprağın sanata dönüşme serüvenine tanıklık etmekle beraber alıcı ve satıcı bir araya getirilecek. Kınık çömlekçiliğinin tanınırlığını ve pazar payını artırmak adına önemli bir adım atılacak. Toprak, usta ellerde yeni tasarımlarla hayat bulacak ve yüz yıllık çömlekçilik yeni tasarımlarla geleceğe taşıancak. 

Toplantının açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Kınık Köyü’nde gerçekleşecek etkinliğin Çömlekçilik sanatıyla ilgili farkındalık meydana getireceğini belirterek, “Ticari katkılarının artırılması ve bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını umut ediyoruz ve bekliyoruz” dedi. 

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise ilimizin bünyesinde barındırdığı değerlerden birisinin de topraktan yapılan çömlekçilik sanatı olduğuna dikkat çekti. Milletvekili Selim Yağcı, ilimizin mevcut değerlerinin tanıtımının yapılması ve farkındalık oluşturulması adına bu ve buna benzer çalışmaların önemli olduğunu ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 

Toplantıda son olarak konuşan Vali Tahir Büyükakın, BEBKA ile çömlekçilik sanatı üzerine yapılan girişimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Büyükakın, alıcı ile tüketiciyi doğru mekanda doğru tasarımla buluşturulması halinde önemli katkıların ortaya çıkacağını ifade etti. Büyükakın, konuşmasında şu ifadelere başvurdu:

“Yaklaşık 6 ay kadar önce arkadaşlarımızla oturduk ve Kınık çömleği konusunda ne yaparız diye düşündük. Bu tür konularda yaratıcı bir şey yapmak istiyorsanız önce şapkayı önünüze koyup düşüneceksiniz. Daha evvelinde Kınık'tan arkadaşlarımız geldiler doğal gaz istediklerini söylediler. Doğal gaz onların maliyetini düşürecekti bunu biliyoruz ama doğal gaz getirdiğimizde mesele çözülmeyecek onu da biliyoruz, kendilerine bunu da anlattık. Çünkü işin doğası o üretimin o haliyle piyasada pazar bulma olanağı yaratmıyor. Asıl sıkıntı bu. 

Bu etkinliğe bir tarafta bu tasarımı yapanlar, hocalar ve öğrenciler diğer tarafta bizim geleneksel ustalarımız diğer yandan da hediyelik eşya sektöründe, mobilya sektörü vs. sektörlerdeki alıcı olabilecek sektörlerdeki alıcılar katılacak. Biz bunu buluşturursak geleneksel sanatı hem yaşatma imkanı yaratmış oluruz hem de onların kazandıkları gelirin artmasına vesile oluruz dedik. Bu anlamda gerçekten etkili olabileceğini düşündüğümüz bir organizasyon. Alıcıyla üretici doğru bir mekanda doğru bir tasarımla buluşturursanız bu oraya değer katacaktır diye düşünüyoruz. İnşallah öyle olacak” ifadelerini kullandı. 

onemli-adim2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.