Çöpte rant yok mu?

Çöpte rant yok mu?

Bilecik Belediyesi’nin rant ve usulsüzlük iddialarıyla çalkalandığı bugünlerde çöplerin toplanamaz hale gelmesi ‘Çöpte rant yok mu?’ yorumlarına sebep oldu.

Bilecik Belediyesi’nin rant ve usulsüzlük iddialarıyla çalkalandığı bugünlerde çöplerin toplanamaz hale gelmesi ‘Çöpte rant yok mu?’ yorumlarına sebep oldu.

1.jpg

Bilecik Belediyesi’nin çöp toplama ve taşıma işini yapan şirkete ödeme yapmadığı için çöp toplama işinin durduğu öğrenildi. Çöp konteynerleri dolup taşarken ortaya çıkan kötü görüntüler ve koku vatandaşları rahatsız etti.  Bilecik Belediyesi’nin sorumsuz tavrı insan sağlığını tehdit eder duruma geldi.

2.jpg

Edinilen bilgilere göre, Bilecik Belediyeler Birliği tarafından çöp toplama ve taşıma işi için bir şirket ile anlaşıldı. Şirket anlaşmanın ardından tüm belediyelerin çöp toplama ve taşıma hizmetini vermeye başladı. Ancak Bilecik Belediyesi anlaşmanın 3’üncü ayında şirkete ödeme yapmayı durdurdu. Bilecik Belediyesi’nin yapması gereken ödeme bir türlü yapılmayınca çöp toplama iş durduruldu. Hal böyle olunca çöp konteynerleri doldu taştı. Son dönemde rant ve usulsüzlük iddiaları ile gündeme gelen Bilecik Belediyesi’nin bu son hareketi ‘Çöpte rant yok mu?’ yorumlarına neden oldu.

Öte yandan, Bilecik Belediyesi’nin kendi imkanları ile üstü açık bir araçla çöpleri toplamaya çalıştığı ve toplanan çöpleri Hürriyet Mahallesi’ndeki vahşi depolama alanına götürdüğü iddia edildi.

3.jpg

Bilindiği üzere; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü vahşi depolama alanına çöp ve moloz döküldüğü gerekçesi ile Bilecik Belediyesi’ne ceza yazmıştı. Bilecik Belediyesi’nin aynı uygulamadan ötürü yine ceza yemesi gündeme gelebilir.

Ayrıca, Bilecik Belediyesi’nin dışındaki diğer belediyelerin şirkete ödemelerini düzenli şekilde yaptıkları öğrenildi.

4.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 5290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum