CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Valilik makamında tebriklerin kabulü ile başlayan törenler İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Cumhuriyetimizin 95. yıldönümü kutlama törenlerine protokolün ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. 

Tören kapsamında sergilenen spor ve halk oyunları gösterileri kutlamalara renk katarken, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Konseri coşkuyu tavan yaptırdı. POMEM öğrencilerinin bulunduğu tribünün heyecanı tüm salona yansırken, geleceğin ellerindeki Türk bayraklarını bir an olsun indirmemeleri dosta güven düşmana korku saldı. 

Törene, Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Nihat Can, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. 

Diğer yandan, törenin gerçekleştiği İstasyon Kapalı Spor Salonu çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. 

foto-galeri-007.jpg

Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Nihat Can, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Ardından Vali Tahir Büyükakın tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Cumhuriyet’in bir yönetim şekli olmasının yanı sıra tarihimizin en önemli medeniyet projesi olduğunu söyleyen Vali Büyükakın, “Bugün, millet olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gündür” ifadesini kullandı. 

Vali Büyükakın, gençlere, öğretmenlere ve Bilecik halkına seslendiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün, Yüce Türk Milleti’nin, Büyük Devlet adamı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 95. Yıldönümüdür.

Bugün bu topraklarda yaşayan herkesin atasının, dedesinin, nenesinin bu vatanı kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesinin neticesinde zaferle taçlanan “Kurtuluş Savaşı” sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 95. Yıldönümüdür.

‘BUGÜN, COŞKUNUN ZİRVEYE ÇIKTIĞI GÜNDÜR’

Bugün, millet olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gündür. Bugünü tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de huzur ve güven içinde kutlamanın kıvancını yaşıyoruz.

Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Şeyh Edebali diyarı, ata toprağı ve Ertuğrul sancağı Bilecik şehrinin güzel insanları; Cumhuriyet bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en önemli medeniyet projesi olarak getirdiği kazanımlarla bizlerin önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir.

Cumhuriyet kurumları ve kudretiyle bilimde, eğitimde kültürde, sağlıkta, ekonomide ve sosyal yaşamdaki tüm değerlerimizde, attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur.

Cumhuriyet milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejimin adıdır. Devletin gücünü hukukla sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi devlet-millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Kimseyi ötekileştirmeden bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz, özgürlük ve demokrasiyi anayasal sınırlar içinde olabildiğince yaşayabilmek ve yaşatabilmenin olmazsa olmazı Cumhuriyettir.

Büyük Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” vecizesini rehber edinerek; laf üretmek yerine üretime daha çok katkıda bulunmalı; yenilikçi, yaratıcı ve rekabetçi bir ekonomi yaratıp bağımsızlığımızı teminat altına almalıyız. Yine unutmamalıyız ki çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve nihayet bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkûmdurlar.

‘BU EMANETE SAHİP ÇIKINIZ’

Sevgili gençler; Sizler, Atatürk’ün deyimiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz. Büyük Önderin “Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkınız. Bunun içinde yakın tarihimizi çok iyi öğrenip dersler çıkarınız. Cumhuriyetimizin kuruluşunu iyi bilmek, o kuruluştaki gerçeği anlamak ve anladığınız şeyi hayata katmakla, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha anlamlı hale getireceğinizden hiç kuşkum yoktur.

Cumhuriyet genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi, geleceğe en iyi şekilde hazırlayınız. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır.

‘EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ, ONLARI İYİ EĞİTMENİZ’

Saygıdeğer öğretmenler; Bugünkü seviyemizi sizlere borçlu olduğumuzu ifade etmekle beraber bundan sonraki zaman dilimlerinde de daha iyi seviyeye çıkabilmemiz için; öğrencilerinize tarih bilincini, yurt bilincini, kültür ve ahlak bilincini, evrensel ilkeleri, milli kültürümüzü ve mahalli gelenek görenek, örf ve adetlerimizi ve inancımızı öğretmeniz hülasa onları iyi eğitmeniz en büyük dileğimizdir.

‘RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM’

Saygıdeğer Bilecikli hemşehrilerim; Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95. Yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde, sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. 

Vali Tahir Büyükakın’ın konuşmasının ardından öğrencilerin taşıdığı şanlı Türk Bayrağı kendisine teslim edildi.  

MİNİK SPORCULAR RENK KATTI

Kutlama törenlerinin devamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bazı branşların sergilediği spor gösterileri kutlamalara renk kattı. 

HALK OYUNLARI BEĞENİ TOPLADI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Kızıldamlar Halk Oyunları ekibinin sergilediği Bilecik yöresi oyunları ise uzun süre alkış aldı. 

POMEM ÖĞRENCİLERİ COŞKUYU ARTIRDI

Törenin son bölümünde sahne alan 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Konseri’ne eşlik eden POMEM öğrencileri salondaki coşkuyu artırdı. Ellerindeki Türk bayrakları ile ayakta konsere eşlik eden geleceğin polisleri renkli görüntülere imza attı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri tören geçişi ile sona erdi. 

Öte yandan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 
 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.