DEDEMİZ OSMANGAZİ A HABER'DE ANLATILDI

DEDEMİZ OSMANGAZİ A HABER'DE ANLATILDI

Bilecik Belediyesi tarafından gerek yerel basında gerek ulusal basında şehrimizin tarihi ve kültürel değerleri anlatılmaya devam ediyor.

Belirli zaman dilimlerinde Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'i, ekranlara taşıyan Bilecik Belediyesi, ağırladığı A Haber ekibine Osman Gazi'yi anlattı.

Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklarda çekimler; Ertuğrul Gazi Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’nde gerçekleştirildi. 

Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Arkeolog/Turizm Direktörü Umut Özdemir, Portre Osmangazi Belgeseli adıyla ekranlarda yer alan programda; 6 asır boyunca 3 kıtaya hükmetmiş olan Cihan İmparatorluğu Osmanlı’nın Kurucusu Osman Gazi’nin hayatı, Osmanlı’nın Atası Ertuğrul Gazi'nin vefatından sonra beyliği nasıl devraldığı, Şeyh Edebalı ile tanışması, Osman Gazi’nin görmüş olduğu meşhur rüyası, Tekfur'un 40 sandık hadisesi, Bilecik’in Fethi, Osmanlı'da ilk hutbe ile Osmanlı’nın kuruluş yıllarında yapmış olduğu fetihler hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum