DİDEM UÇAK, ATV’YE KONUK OLDU

DİDEM UÇAK, ATV’YE KONUK OLDU

Bilecik'te bireysel ve ailelere özel danışmanlık hizmeti veren Uzman Klinik Psikolog, Aile ve Çift Terapisti Didem Uçak, ATV Avrupa kanalında yayınlanan 'İş Dünyası' programına konuk oldu. 

Didem Uçak, 'Hastalık hastalığı' konusunda verdiği röportajda, bu konuda rahatsızlığı olan kişilerin bedensel sağlığı ile ilgili takıntılı hale geldiğini söyledi. 'Hastalık hastalığına' yakalanan kişilerin düşüncelerinde bir takım bozuklukların meydana çıktığını ifade eden Uçak, "Kişi sürekli bedenindeki herhangi bir semptomu yanlış yorumluyor. Mesela başı ağrısa bunu hemen migren olarak yorumluyor. En kötüyü seçiyorlar. Bir sorunla karşılaştıklarında kanser olduklarını düşünüyorlar. Yani abartılı düşüncelerle düşünce bozulmuş hale geliyor. Sonuç olarak kişinin yaşam kalitesi bozuluyor." ifadelerini kullandı.

'Hastalık hastalığı'nın sebeplerine ilişkin bilgiler verdikten sonra çözüm önerilerini sunan Didem Uçak, "Bu hastalık için psikoterapi gerçekten çok önemli. Terapi tekniği ile kişinin inançlarını değiştiriyoruz. Bize gelen her danışan değişmeli, onu değiştirmek için çabalıyoruz. Burada önemli olan semptomu yok etmek. Bu sempton yok edildiğinde yaşam kalitesi normale dönüyor, daha sağlıklı yaşam elde etmiş oluyor." Şeklinde konuştu.   

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.