DİSK'TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

DİSK'TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

 

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bölge Temsilcisi Düzenleme Kurulu Başkanı Recai Büyükbeyhan, 1 Mayıs’ı anlam ve önemine uygun bir biçimde tüm halkın katılacağı bir genişlikte kutlamak için hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, 1 Mayıs’ın kitlesel olarak kutlanması için gereken tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

Sendika binasında açıklama yapan Büyükbeyhan, 1 Mayıs’ta ilimiz Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek mitinge tüm halkı davet ettiklerini ifade ederek şunları dile getirdi: “Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da Emek ve Dayanışma Bayramında tüm emekçiler birleşerek ve dayanışma içerisinde, eşitlikçi ve demokratik bir düzen kurmanın mücadelesini vereceğiz. Çalışma yaşamında emekçinin koşullarını düzenleyen hükümlerin uluslararası ölçütlere uyumunun sağlanmasına, hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi, hakların kazanılması için var gücümüzle çalışmaya ve sömürü düzenine karşı dimdik durmaya devam edeceğiz.

disk-1-mayis-aciklamasi1.jpg

Bir yandan emeğin kazanılmış haklarına yönelik ciddi saldırıların olduğu, işsizliğin kitlesel boyutlara ulaştığı, güvencesiz, esnek çalışma biçimlerinin dayatıldığı, sendikal hak ve ihlallerin sürdüğü, diğer yandan basın özgürlüğü olmak üzere hak ve özgürlüklerin daraltıldığı bir dönemde, 1 Mayıs Bayramı eşitlik ve özgürlük talebimizi haykıracağımız son derece önemli bir gün olacaktır.

Türkiye son derece önemli bir dönemeçten geçiyor. 1 Mayıs’ı anlam ve önemine uygun bir biçimde, tüm halkımızın katılacağı bir genişlikte ve kapsamda gerçekleştirmek üzere kutlama hazırlıklarına Bilecik ilimizde başladık. Böyle bir dönemde sınıf mücadelesine yakışır bir tutum sergilemek, sermayeden ve onun bize sunduklarından yana değil, temsil ettiğimiz sınıfın çıkarlarına uygun bir duruş sergilemek gerekir.

Bizler 1 Mayıs’ın kitlesel olarak kutlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz. Örgütlü güçlerin katılımının yanında işsizlerin, emeklilerin, gençlerin, kadınların, tüm Bilecik halkının geniş katılımını bekliyor, çalışmalarımızın bu yönde olduğunu tüm halkımıza duyuruyoruz.

Bu ses Türkiye’nin aydınlık geleceğinin sesi olacaktır.

TOPLANMA YERİ: BELEDİYE ÇAY BAHÇESİ ÖNÜ SAATİ: 12.00 MİTİNG ALANI: CUMHURİYET MEYDANI”

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum