DİYANET-SEN'DEN 'DİN KARŞITLARINA' TEPKİ

DİYANET-SEN'DEN 'DİN KARŞITLARINA' TEPKİ

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) İl Temsilcisi İbrahim Çelik, din karşıtlarına tepki gösterdi. 

İbrahim Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin içinde bulunduğu süreçte din görevlilerin tüm insanlık için mücadele ettiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin adeta seferberlik halinde mücadele verdiği şu günlerde sosyal medyadan din gorevlilerine küfür yağdıran, her akşam yapılan duaları yuhalayan, ıslık ve alkışlarla etkisiz bir hale getirmeye çalışan zihniyeti anlamakta zorlanıyoruz" dedi. 

Dine karşı olan öfkelerini din görevlileri üzerinden yansıtmaya çalışan zihniyeti içinde bulundukları yanlıştan dönmeye davet eden Çelik, "Bize küfür eden insanlara şu hatırlatmayı yapmak istiyoruz. Biz bize ihtiyaç duyan her kapıya koşarak gidiyoruz. O evlerde oturan büyüklerimizi sizin yaptığınız gibi dillere, dinlere, mezheplere, ırklara bölmeden insanlık için mücadele veriyoruz. Biz insanlığın yaşaması için mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Diyanet-Sen İl Temsilcisi İbrahim Çelik, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin adeta seferberlik halinde mücadele verdiği şu günlerde sosyal medyadan din görevlilerine küfür yağdıran, her akşam yapılan duaları yuhalayan, ıslık ve alkışlarla etkisiz bir hale getirmeye çalışan zihniyeti anlamakta zorlanıyoruz. 

Dine karşı olan öfkelerini din görevlileri üzerinden yansıtmaya çalışan bu kişilerin bu zor zamanlarda en azından gölge etmemelerini rica ediyoruz. Evlerinden çıkamayan büyüklerimizin taleplerini yerine getirirken, anne ve babaları bizlere teşekkür ederken, kapandıkları odalarında klavye başında küfür yağdıran bu kişilere el birliği ile yaptığınızın yanlış olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz.

Bizler bu ülkenin fertleriyiz. Bir musibet karşısında el birliği vermek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Derdimiz ne kavgadır, ne kindir, ne öfkedir. İnsanlığın yaşaması için mücadele verenlere gücümüz yettiğince destek vermeye çalışmak başlıca görevimizdir. Zor zamanların irkilmemiz, kendimize gelmemiz için fırsat olduğunu hatırlatmak istiyoruz. 

Bize küfür eden insanlara şu hatırlatmayı yapmak istiyoruz. Biz bize ihtiyaç duyan her kapıya koşarak gidiyoruz. O evlerde oturan büyüklerimizi sizin yaptığınız gibi dillere, dinlere, mezheplere, ırklara bölmeden insanlık için mücadele veriyoruz. Biz insanlığın yaşaması için mücadele veriyoruz."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum