Düğün yapacaklar dikkat

Düğün yapacaklar dikkat

Düğünlerle ilgili yeni karar alındı.

Bilecik İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca alınan karara göre, düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlarda yemek ikramında bulunulması yasaklandı. Karara göre, hem düğün süresince hem de akabinde ikram yapılamayacağı bildirildi.

Ayrıca, düğünler saat 13.00 ile 23.00 saatleri arasında yapılacak olup düğün süresi 3 saatten az tutulacak. 

Vali Bilal Şentürk başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun konuya ilişkin kararı şu şekilde:

“İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanış ıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda korona virüs salgınıyla mücadelenin etkin sürdürülebilmesi için Bilecik ili ve tüm ilçelerinde geçerli olmak üzere kapalı, açık, kır, bahçe, köy, sokak vb. alanlarda yapılacak olan düğün, nişan, sünnet gibi tüm organizasyonlar süresince ve akabinde yiyecek, yemek ikramının yapılmamasına karar verilmiştir. 

Düğün süresinin 13.00-23.00 saatleri arasında düğün başlangıç saatinden itibaren 3 saatten az tutulması kararlaştırılmıştır. 

İçişleri Bakanlığının 24.07.2020 tarihli olurları ile derneklerin bildirim beyannameleri verme süreleri 31.10.2020 tarihinden sonra yapılmak üzere ertelenmiştir. Ancak derneklerin genel kurul toplantılarının yapılamaması nedeniyle, gerekli organlardan yoksun kalması, yönetimin başka yollardan sağlanmasının mümkün olmaması, spor derneklerinin sezon öncesi genel kurul yapmasının önemli ölçüde zararlar doğurması, fiil ehliyetinin kazanılmaması gibi önemli hukuki sorunların ortaya çıkabileceği durumlarda; derneklerin genel kurul toplantılarını söz konusu erteleme tarihten önce yapmalarına İçişleri Bakanlığınca izin verilecektir. Derneklerin genel kurul toplantısı yapmasına ilişkin başvurular Valilik makamına yapılmasına Valilik makamınca yukarıda yer alan ve gerekli görülen diğer hususlar çerçevesinde inceleme ve araştırma yapılarak uygun görülen talepler İçişleri Bakanlığına bildirilmesine, yapılan değerlendirmeler üzerine izin verilen dernek bilgileri Valilik makamına bildirilerek izin verilmesine ve bu bağlamda izin verilen derneklerin genel kurul toplantılarının Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri başta olmak üzere temizlik, maske ve mesafe kuralları uyulması şartıyla yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.”
 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 10643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum