'DÜNYAYA HADDİNİ BİLDİRDİK'

'DÜNYAYA HADDİNİ BİLDİRDİK'

'Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik' nöbetlerinin sonuncusu büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 26 gündür aralıksız şekilde meydanları dolduran Bileciklilere teşekkür eden Vali Süleyman Elban,"Tüm dünyaya haddini bildirdik. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Vali Elban, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen son demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada her zaman olduğu gibi artık daha çok çalışmak gerektiğine vurgu yaparak,"Bizler bugün demokrasi nöbetimize biraz ara veriyoruz. Ancak vatanımızı her daim koruyacağız ve özellikle de daha çok çalışarak, ekonomimizi güçlendireceğiz'' ifadelerini kullandı.

1-178.jpg

Tüm ülkemizde olduğu gibi Kuruluş ve Kurtuluş'un Şehri Bilecik'imizde de 26 gündür gerçekleştirilen Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbetinin sonuncusu büyük bir katılımla düzenlendi.

'Osmanlı Torunları, şehitlerimiz için duaların edildiği demokrasi nöbetinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bütün şehirlerimizde gerçekleştirilen ve siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hemşehrilerimizin hiçbir ayrım gözetmeksizin katıldığı Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbetinde bütün dünyaya milletimizin vatanseverliği gösterildi.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbetine Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hain FETÖ örgütü ve hain emel peşinde olanlar aleyhinde sloganların atıldığı demokrasi nöbetinde Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı.

''MİLLET OLARAK BÜTÜN DÜNYAYA HADDİNİ BİLDİRDİK''

Vali Elban programda yaptığı konuşmada; Türk Milleti'nin darbe gecesi ve sonrasında yaptığı mücadele ile bütün dünyaya haddini bildirdiğini belirterek, şunları söyledi:

''15 Temmuz gecesi, ülkemiz için haince bir teşebbüste bulunuldu. Vatanımızın işgal edildiği bu hain saldırıya karşı sizler, sadece bir darbeyi önleme gayretinde bulunmadınız. Aynı zamanda hain emel peşinde olanlar ile dünyaya haddini bildirdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Bizler bugün demokrasi nöbetimize biraz ara veriyoruz. Ancak vatanımızı her daim koruyacağız ve özellikle de daha çok çalışarak, ekonomimizi güçlendireceğiz'' ifadelerini kullandı.

2-168.jpg

''BİZLER İÇİMİZDEN SALDIRAN DÜŞMANLARLA MÜCADELE EDEREK TARİHE İSMİMİZİ YAZDIK''

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasına; ''Toplantımız mübarek olsun, geleceğimiz aydınlık olsun'' ifadeyeriyle başladı.

15 Temmuz akşamı ülkemiz hain kalleş, bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Hain FETÖ ve onun yurt içi ve yurt dışı işbirlikçileri, ülkemizi işgal etme teşebbüsünde bulundu. Ama içimizdeki vatan aşkı, birliğimiz, beraberliğimiz ve bayrağa olan inancımız vatanımızı bu elim ve acı saldırıdan el ele gönül gönüle koruduk. Onun için kendimizle ne kadar övünürsek azdır. Millet olarak tarihte birçok kahramanlıklar gösterdik, zaferler kazandık. Ancak emin olun ki 15 Temmuz ve sonrasında yaptığımız kahramanlıklar her türlü büyüklüğün üzerindedir. Çünkü diğer düşmanlar, hep dışarıdan geldiler. Ancak bu içimizden çıkan düşmanlarla mücadelemiz aslında önemlidir. Cenabı Hak fırsat vermedi. Ben bu anlamda şehrimizdeki asayişin sağlanmasında emekleri olan üst düzey yöneticilerilmize ve askeri erkana teşekkür ediyorum. 26 gündür sizler şunu gösterdiniz. Gerektiği zaman Bilecik ve ülkemizdeki her bir kardeşimiz, birer Ömer Halis olmaya hazır olduğunuzu gösterdiniz.

''DÜŞMAN UYUMAYACAKSA BİZLER DE UYUMAYACAĞIZ''

Konuşmasına; ''Düşman uyumayacaksa bizler de uyumayacağız'' ifadeleriyle sürdüren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

''Gerçekten biz bu toprakları atalarımızın her bir karış topraktaki kanlarıyla aldığımız biliyoruz. Onun için bu vatanı bizden almak isteyenler, bunun bedelini en az bizim kadar ödemeleri lazım. Bu dünya üzerinde Türk'ün kanını daha yüksek bir bedelde ödeyebilecek bir kuvvet var mı? Olamaz ve olamayacak. Ama değerli kardeşlerim, başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız'ın ifade ettiği şekilde, meydandaki nöbetimiz bitti. Ancak gönüllerdeki vatan sevgisi ve aşkı devam edecek. Bundan sonra birbirimizi daha çok seveceğiz ve daha çok bir ve beraber olacağız. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet düşüncesi çerçevesinde daha çok birbirimize kenetleneceğiz. Hani derler ya 'su uyur düşman uyumaz' diye. Değerli kardeşlerim, düşman uyumayacaksa biz uyuyacak mıyız? Gerçekten ekonomimizde de daha dikkatli davranacağız. Bu FETÖ hainlerine aramızda olmalarına fırsat vermeyeceğiz. Bunun da yolu saflarımızı daha sık tutmamız ile olacak. Bu vatan bizim, bu kutsal değerler bizim. Bu bayrak hiçbir zaman inmeyecek, bu ezan hiçbir zaman dinmeyecek, bu vatan bölünmeyecek.''

BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM, GAZİLERİMİZE DE ACİL ŞİFA BULMALARI İÇİN DUA EDİYORUZ''

Demokrasi mücadelesinde canlarını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet dilediğini ve gazilerimiz için dua ettiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

3-089.jpg

''Gerçekten sizler 26 akşamdır bu meydanları doldurarak, anlam kazandırdınız. Meydanları kendinize yorgan ve yastık yaptınız. Allah hepinizden razı olsun. Bununla birlikte ben bu demokrasi mücadelesinde şehit olan kardeşlerime Cenabı Allah'tan rahmet, yakınları ve milletimize sabrı cemil niyaz ediyorum. Büyük kahramanlıklar göstererek, gazi olan kardeşlerimizin de en kısa zamanda sağlıklarına kavuşması için dua ediyorum. Cenabı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın ve bizleri bir daha böyle kötü olaylarla imtihan etmesin İnşallah'' ifadelerini kullandı.

Bilecik Şeyh Edebali Tasavvuf Musiki Korosu tarafından ilahilerin seslendirildiği demokrasi nöbeti, alandakilern kurulan dev ekranda, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinden yaptığı konuşmayı dinlemesiyle devam etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği demokrasi nöbeti sabah saatlerine kadar sürerken, Bilecik Küçük Sanayi Sitesi esnafı ve hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.