'ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK!'

'ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK!'

MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın MHP'nin Bozüyük'te referanduma yeterli desteği sağlayamadığı yönündeki açıklamalarına cevap verdi. İl Başkanı Karuk, MHP'deki muhalif harekete ilimizden katılımın oldukça yüksek olduğunu söylerken,"Biz üzerimize düşeni yaptık. MHP il ve ilçe teşkilatları kıt imkanlara rağmen elinden gelen çalışmayı yapmıştır" dedi. 

İl Başkanı Karuk, ülke geneli sonuçlarına bakıldığında, MHP Genel Merkezi'nin parti tabanında karşılık bulmadığı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, MHP'nin 'Evet' oylarına yüzde 10'luk bir katkı sağladığını dile getirdi.

Ayrıca Karuk, parti içerisindeki muhalif hareketi işaret ederek,"Ülkemizin geleceğini düşünmediler. Genel Başkanımızı koltuğundan edebilirmiyizin derdine düştüler" ifadelerini kullandı. 

MHP İl Başkanı Karuk, gazetemize yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti:

"İl ve ilçe teşkilatları olarak sahadaydık. Gerekli propagandayı yaptık. Broşürlerimizi dağıttık, kahvehane gezilerinde bulunduk. MHP il ve ilçe teşkilatları olarak üzerimize düşeni yaptık hem de kıt imkanlara rağmen. 

Buradan çıkan tabloyu iyi okumak lazım;  Türkiye haritası üzerinde oy dağılımına baktığımızda 7 Haziran seçimleri ile örtüşüyor. Referandum sonuçlarına bakıldığında, HDP'nin 7 Haziran'da yakaladığı sonucu yakalayabileceği görünüyor. O zamanda AK Parti oylarının yüzde 41 bandında kaldığı anlaşılıyor. Dolayısıyla MHP Türkiye genelinde yüzde 10'luk bir katkı sağlamıştır.  Belki bunu ayrıştırmak mümkün değil ama 7 Haziran'ı ölçek aldığımızda çıkan harita bunu gösteriyor. 

1 Kasım seçim sürecinden sonra MHP'de Türkiye geneline bir muhalif hareket başladı. Bu muhalif harekete Bilecik'ten de katılımlar oldu. Ben bu kitlenin isteyerek 'Hayır' verdiğini düşünmüyorum. Genel Başkanımızın elini zayıflatmak istediler. 'Hayır' çıkarsa koltuğundan ederiz diye düşündüler. Burada ülkenin geleceği düşünülerek hareket edilmedi. Genel Başkanımız hep 'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' der. Bu düsturla yaşayan bir insanın devlet dara düştüğünde elini taşın altına koymaması mümkün değil. Bunu defalarca da ispatlamıştır. Bilecik'te belki istenilen katkıyı verememiş olabiliriz ama bir önceki referandumlara baktığınızda yine aynı tablo çıkmış oluyor" dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2962 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum