Emekliler zam istiyor!

Emekliler zam istiyor!

Tüm Emekliler Sendikası Bilecik Temsilciliği, emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek zam talebinde bulundu.

Sendika adına gazetemize açıklamalarda bulunan Janrat Karaahmet, emekli maaşların zam talep etmekle beraber dini bayramlarda verilen emekli ikramiyelerin bir maaşa yükseltilmesini istedi.

Janrat Karaahmet, salgın sürecinde emeklilerin mağdur olduğunu ve salgın bitene kadar emeklilere aylık 2 bin TL destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Taleplerini sıralayan Karaahmet, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Bizler emekliyiz, insanız ve insanca yaşanacak bir gelirimiz, insanca yaşanacak bir hayatımız istiyoruz. Artık markete gidemez, çarşı, pazara çıkamaz olduk.

Bir yılı aşkın zamandan bugüne yaşanmakta olan salgın sürecinin yarattığı maddi ve sağlık sorunları koşullarında yaşamsal olarak en mağdur duruma düşen kitleyiz. Zaten yetersiz olan maaşlarımızla daha da yaşam şartlarımız yok olup, tükendi. Acilen tüm emeklilerimize salgının devam ettiği sürece ve her ay olmak üzere maaşlarımız harici en az 2 bin TL salgın yardımı başlığı altında ek bir ödeme yapılmasına bir zorunluluk olarak talep etmekteyiz.

En düşük emekli aylıkları asgari ücret seviyesine yükseltilmeli ve emekli maaş bağlama statüsünde sürdürülen ve yüzde 30 oranlara kadar düşürülen uygulamalara derhal son verilmeli.

Bayram ikramiyesi başlığı altında başlangıçtan bu yana yıllardır sürdürülen 1000’er liralar, adeta kendi aile yakınlarımız ve çevremiz gözünde bizlere aşağılama ve rencide etme, hatta sözde bir avutma ve aldatma uygulamasına dönüşmüştür. İkramiyelerimiz kazanılmış bir haktır ve bundan böyle birer maaş olarak uygulanmalıdır.

Her altı ayda bir sözde enflasyon orantılı yüzdelik emekli maaş zam uygulamasına son verilmeli ve emekli sendikası ile masaya oturularak yapılacak müzakere sonucu belirlenecek seyyanen maaş zammı ve ülke kalkınmasından da pay oranı tespit edilmiş maaş uygulamasına geçilmelidir.

İleri yaş grubu içinde bulunmaları nedeniyle sık hastalanan emekli ve yaşlılarımızdan poliklinik ve hastanelerde muayene, ilaç ve tedavilerde uygulanan katkı payları alınmamalıdır. Sağlık hizmetleri ve belediyelere bağlı kent içi toplu taşıma araçları kesinlikle sınırsız ve ücretsiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

emekliler-zam-istiyor1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum