ENSARLAR MUHACİRLERİ AĞIRLADI

ENSARLAR MUHACİRLERİ AĞIRLADI

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. AK Partili kadınlar ilimizde bulunan yabancı uyruklu 14 kadını kahvaltıda ağırlayarak, ensar muhacir kaynaşması sağlandı.
Verenel Derneği'nde düzenlenen programda sıcak ve samimi görüntüler ortaya çıktı. Programa AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinin yanısıra Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş'un eşi Fatma Duymuş ve Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can'ın eşi Nesrin Can'da katıldı.

/resimler/2016-3/7/1448227994824.jpg
AK Parti Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Hatice Arı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ensar ve muhacirleri kaynaştırmak için böyle bir program düzenlediklerini belirterek, ilimizde bulunan yabancı uyruklu misafirlerimizin her zaman yanında olacaklarını söyledi.
Hatice Arı, kadının dünyadaki en önemli varlıklardan biri olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
"Kadınlar, hayatımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, anne olmanın getirdiği büyük kutsallığa sahip olan, sorumluluk sahibi, ailesine yön veren ve gelecek nesilleri yetiştirendir. Annelik rolü ile yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynayan kadınlarımız ailenin ve toplumun temel taşıdır. Bu nedenle kadınlarımızın her alanda eğitim alması, gelişmesi ve farkındalığının artması ülkemizin geleceğe yapacağı en büyük yatırımdır.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1977 yılında 8 Mart'ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Kadınlara eşit hakların verilmesinin dünya barışını güçlendireceği ve kadınların kendilerini geliştirmelerine olanak vereceği düşüncesi bu kabulde önemli rol oynamıştır.
2016 yılının ilk aylarında elde edilen resmi rakamlara göre Türkiye'de 2,7 milyon mülteci yaşıyor. Araştırmalar, kadın ve çocukların ayrımcılıkla ve sığınmayla gelen yoksunluklarla karşılaşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koymaktadır.
Medine'ye hicret etmiş bulunan muhacir Müslümanlara, Medineli Müslümanlar (ensar) muhabbet ve samimiyetle kucaklarını açmışlardı. Ellerinden gelen her türlü yardımı onlardan esir­gememişlerdi, esirgemiyorlardı.Çünkü Yüce yaradan Tevbe (9/100) suresinde şöyle buyurmaktadır :“İslamT ilk önce kabul eden Muhâcirler ve Ensar ile iyilikle onlara uyanlar var ya, Allah onlardan razı olmuş; onlar da O'ndan razı olmuşlardır. Allah onlara içinden ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetler hazırlamıştır. İşte bu büyük başarıdır”. Bizde bu ayeti kerimeden yola çıkarak bu yılki kutlamalarda, mülteci hanım kardeşlerimizle bu sorun ile alakalı toplumsal farkındalık oluşturmak için; Irak, Suriye ve Özbekistanlı kardeşlerimizle, Bilecikli hanım kardeşlerimizi kahvaltı programında bir araya getirerek, Ensar/Muhacir kucaklaşmasını sağlamayı amaçladık.

/resimler/2016-3/7/1448508776659.jpg
Biz, yuvayı dişi kuşun yaptığını, aile fertleri arasındaki sıcak ve sevimli sevgi bağlarının kadınlar sayesinde sağlandığını biliyoruz.Biz kadınlar yuvanın direği, toplumumuzun temelleriyiz. Ülke ekonomisini istersek düzenler; lüksü israfı önleyerek güçlenmesini sağlarız.
Sözlerimi bir alimin şu sözleri ile sonlandırmak istiyorum; "Hayırlı insan kalabalığın içine girer, sabreder, onları da doğru yola çekmeye gayret eder... İyiler kenara kaçarsa bu toplumu kim düzeltecek? İyiler kenara kaçarsa bu toplumun hali ne olacak".Biz kadınlar yuvamızda iyi bir anne, iyi bir öğretmen ve toplumun her alanında başarılı iş kadınları olarak her daim hizmet etmeye devam edeceğiz.Kadınlar gününüzü kutlarken sadece bir gün değil, her gün kadınlara değer verildiğinin ve önemli olduklarının hissettirilmesi temennisiyle saygılar sunarız" dedi.
Ensar ve muhacirleri bir araya getiren kahvaltı programı hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.