ESNAFLARIN TALEPLERİNİ AÇIKLADI

ESNAFLARIN TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Bilecik Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında esnaf ve sanatkârlara verilen ekonomik desteklere teşekkür ederken, esnafların eksik gördüğü ve ilave edilmesini istediği hususlarla ilgili talepleri açıkladı.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’na katılan ve esnafların isteklerini duyuran Halit Gölcan,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ ile birlikte esnaflarında taleplerine kulak verileceğine inandığını söyledi.

Esnaflara verilen 25 bin TL’lik kredinin faizsiz olması gerektiğini ifade eden Halit Gölcan, esnaflara yönelik bir fon kurulması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Esnafın ödediği Bağ-Kur primleri var. Esnafın yanında çalışan sigortalılara devletimizden destek geldi ama Bağ-Kur primleri ile ilgili bir şey yok. Bu primlerinde devletimiz tarafından ödenmesini istiyoruz. En azından 6 ay alınmaması lazım. İlave olarak daha önce ödenmemiş sigorta, Bağ-Kur primlerinin faizlerine, vergi dairesindeki tüm ödenmemiş borçların faizlerine af getirilmeli. Ayrıca esnafımıza kira desteği yapılmalı. Esnafın yanında çalışan işçilerin sigortalarının yılsonuna kadar devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Sigorta primleri ertelenmedi

Biz devlet olarak bu zamana kadar neden bir fon kurmadık, bu durumlarda bir fon lazım. İşsizlik fonu gibi mesela, işte o gün geldi çattı. Bu fonun mutlaka kurulması lazım.” İfadelerini kullandı.

Halit Gölcan, açıklamasının son bölümünde, özel bankalara seslenerek, özel bankaların ellerini taşın altına sokmalarını istedi. Gölcan, “Esnafımızın, vatandaşımızın üzerinden yüksek faizlerle para kazanıyorlar, şimdi para kazanma zamanı değil. Taşın altına ellerini soksunlar, hala bazı bankalar yüksek faizler veriyorlar. Devlet nasıl fedakarlık yapıyorsa özel bankalarda yapsınlar, kredi faizlerinde kolaylık sağlasınlar. Müşterilerini kaz gibi yolmamalı, yine bize, esnafa ihtiyacı olacak” diye konuştu.

Gölcan son olarak bu zor günlerin atlatılacağını ifade ederek, “Bizde devletimizin yanındayız hep birlikte bu günleri atlatacağız. Kimse huzursuzluğa kapılmasın, önümüzdeki günlerde hep beraber yüzlerimiz gülecek. Allah devletimize zeval vermesin, devletimiz bizim biz de devletimizin yanındayız. Biz bu savaşı kazanacağız” dedi.

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.