FELÇLİ ANNESİNE BEBEKLER GİBİ BAKIYOR

FELÇLİ ANNESİNE BEBEKLER GİBİ BAKIYOR

Osmaneli´nin Selçuk köyünde yaşayan Havva Ünver, beş yıl önce felç olan 85 yaşındaki annesi Fadime Ünver´e adeta gözü gibi bakıyor.

Osmaneli'nin Selçuk köyünde yaşayan Havva Ünver, beş yıl önce felç olan 85 yaşındaki annesi Fadime Ünver'e adeta gözü gibi bakıyor.
İki çocuk annesi Havva Ünver devlet desteğiyle köydeki yaşamını sürdürüyor. Yaklaşık 5 yıl önce annesinin rahatsızlanıp sol tarafının tamamen felç olduğunu söyleyen Ünver, kardeşleri arasında en müsait evladın kendisi olduğu için iki çocuğumla beraber annesinin yanına yerleştiğini anlattı. Annesinin yatağa bağımlı hale gelmesinin ardından evin geçimini sağlamak ve annesini kimseye muhtaç ettirmemek için elinden gelen her işi yapmaya çalıştığını söyleyen Havva Ünver, "Allah devletimize zeval vermesin. Devletin vermiş olduğu evde bakım hizmetleri parası alıyorum bana çok büyük destek oluyor. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi
CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDADIR
Peygamber Efendimizin "Cennet annelerin ayakları altındadır” mealindeki Hadis-i Şerif'ini hatırlatan Hava Ünver, "Burada evlatların annelerine karşı göstermeleri gereken saygıya işaret edilmektedir. Bu anlamda, Allah'ın emirlerine aykırı olmadığı sürece, bütün annelere itaat etmek, saygı göstermek, cennetin önemli bir anahtarıdır ve bu anlamda cennet bütün annelerin ayakları altındadır. Ben anneme bebekler gibi tertemiz bakmaktayım ve bakacağım. Annemi tekerlekli sandalyeyle zaman zaman da hava alması için dışarıya da çıkarıyorum. Çocuklarım okuduğu için bana yeterince yardımcı olamıyorlar. Her halimiz için de Allah'a şükürler olsun. Ben gençliğimi tarlada çalışarak geçirdim. Beş yıl evvelde annemin rahatsızlığından dolayı eve kapandık kaldık. Ne bayram, ne de düğün, ama yine de bugünlerimize şükürler olsun. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutluyorum. Ancak kadınlara verilen değer bir günle sınırlı kalmamalı" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.