GENÇ BİLALLER YARIŞTI

GENÇ BİLALLER YARIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ''Genç Bilaller Ezan Okuma'' ve ''Genç Hatipler Hutbe Okuma'' il finalleri yarışması Söğüt'te düzenlendi. 

''Genç Bilaller Ezan Okuma'' yarışmasında Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Doğan birinci, Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesinden İsmail Akbulut ikinci ve Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ulaş Acar üçüncü oldu.

genc-bilaller-yaristi2.jpg

''Genç Hatipler Hutbe Okuma'' yarışmasında da Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yaşar Buğra Karabıyık birinci, Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesinden Halil Burak Tokul ve Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesinden İbrahim Demir üçüncülüğü elde etti. 

Vali Şentürk, öğrencilerden her alanda kendilerini yetiştirmelerini isteyerek, başarılarının devamını diledi. 

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Şentürk, Kaymakam Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yazır tarafından verildi.  

Çelebi Sultan Mehmet Camisindeki yarışmayı, Vali Bilal Şentürk, Kaymakam Murat Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ali Demir, İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Bartın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar izledi. 

genc-bilaller-yaristi3.jpg

Vali Şentürk daha sonra Kaymakam Öztürk ve beraberindekilerle Orhangazi İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek, tasarım sınıfında incelemede bulundu ve öğretmenlerle buluştu.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum