GENÇ ÇİFTÇİLERE 4 MİLYON ÖDENEK!

GENÇ ÇİFTÇİLERE 4 MİLYON ÖDENEK!

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bilecik’te 136 adet işletmenin hayvancılık ve bitkisel üretimle ilgili projelerine toplam 4 milyon TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı. 

"Şehirden Köye Göç" sloganı altında, proje tamamlandığında; il genelinde 100 çiftçiye 516 adet büyükbaş ile 560 adet küçükbaş hayvan hibe edileceğini belirten Eldemir,"Bu proje ile boşalan köylerin tekrar canlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Milletvekili Halil Eldemir, şunları aktardı:

"AK Parti Hükümeti iktidara geldiği günden beri; tarımsal kalkınmaya büyük önem vermiş ve Ülkemizde tarım alandaki potansiyeli harekete geçirmeyi, imkan ve kaynakları en doğru biçimde kullanmayı hedeflemiştir.

Hükümetimizce halkımıza sunulan tarımsal kalkınma projelerinin ortak hedefi; çiftçilerimizin sorunlarına yerinde ve hızlı çözümler getirmek, mühendis ve veterinerler aracılığı ile çiftçimizin ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızı bilgilendirmek, tecrübe ile teknolojiyi buluşturarak tarımı öncelikli sektör olarak değerlendirmek ve çiftçilerimizi tekrar üretime yönlendirmektir.

Bu bağlamda, Genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından Bilecik’te 136 adet işletmenin hayvancılık ve bitkisel üretimle ilgili projelerine toplam 4 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

Proje kapsamında; İnhisar İlçemizde 3 Çiftçimize 18 adet, merkez ilçemizde 10 çiftçimize 60 adet, Osmaneli ilçemizde 12 çiftçimize 72 adet, Yenipazar ilçemizde 4 çiftçimize 24 adet büyükbaş hayvanların hepsi hibe olarak verilmiştir. Bozüyük ilçemizde 15 çiftçimize 90 adet, Pazaryeri ilçemizde 8 çiftçimize daha 48 adet büyükbaş hayvan hibe olarak verilmiştir.

"Şehirden Köye Göç" sloganı altında, proje tamamlandığında; İl genelinde 100 çiftçimize 516 adet büyükbaş ile 560 adet küçükbaş hayvan hibe edilmiş olacaktır. Ak parti hükümeti ve Bakanlığımız olarak çiftçilerimizin daha profesyonel tarım yapmasını her zaman desteklemekte olup, bu proje ile boşalan köylerin tekrar canlanmasını amaçlıyoruz. Projeden faydalanan tüm genç çiftçilerimizin başarılı olacağına gönülden inanıyor, gelecek yıl daha fazla destek almamıza katkı sağlayacaklarını umuyorum.

Proje kapsamında dağıtılan hayvanların bölge ekonomimize, hemşerilerimize ve bölgemizdeki hayvancılığın gelişmesine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyor, sahiplerine hayırlı ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum."

 

İlgili Haberler

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2383 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.