HAYVANLAR DEĞİŞTİRİLDİ

HAYVANLAR DEĞİŞTİRİLDİ

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, genç çiftçi desteklemeleri kapsamında dağıtılan, fakat bir süre sonra ölen hayvanların değiştirilerek çiftçilerin mağduriyetlerinin giderildiğini söyledi.

haluk-filizli.jpg

Hatırlanacağı üzere "Şehirden Köye Göç" sloganıyla Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında bazı çiftçilere küçükbaş hayvan verilmişti. Verilen hayvanların bazıları ölmüş, çiftçiler mağdur olmuştu. MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üysi Haluk Filizli'de Pazaryeri'nin Güde Köyü'nde yaşanan hibe hayvanların ölümleriyle ilgili gazetemize açıklama yaparak , yetkilileri durumla ilgilenmeye davet etmişti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız konuyla ilgili açıklama yaparak, "Ölen, hasta olan veya sakat olan, ırk özelliği taşımayan hayvanlarımızı değiştirdik. Çiftçilerimize de 15 Mart'ta teslim etmiş olduk." dedi. İl Müdürü Yıldız şöyle konuştu: "Genç Çiftçi Desteklemeleri kapsamında koyun dağıtımı yapmıştık. O dağıttığımız koyunlarda yol yorgunu ve diğer sebebler devreye girince bir kısım ölümler falan olmuştu. Bu koyunları da anında değiştirmemiz mümkün değildi. Çünkü bir yerde o hastalığın ne hastalığı olduğunun tehşisini yapmak zorundayız. Karantina uygulamak zorundaydık. O karantina süremiz sonunda ölen, hasta olan veya sakat olan, ırk özelliği taşımayan hayvanlarımızı değiştirdik. Çiftçilerimize de 15 Mart'ta teslim etmiş olduk." dedi. 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.