GENÇLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

GENÇLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam canlı yayında yapmış olduğu açıklamada bu gece yarısı itibariyle 65 yaş üzerine uygulanan sokağa çıkma yasağının aynı şekilde 20 yaş altına da uygulanacağını ifade etti.


Ek olarak alınacak önlemler arasında otuz büyük şehir ile akciğer rahatsızlıklarının yoğun görüldüğü Zonguldak ilinin araç giriş çıkışına tamamen kapatılması da bulunurken, bu illere zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile belirli lojistik araçların dışında giriş çıkış yapılamayacak.

Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takmasının zorunlu hale getirileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı bu zorunluluğun insanların toplu olarak çalıştığı iş yerlerinde de uygulanacağını dile getirdi.

Sosyal mesafenin üç adımın altına düşmeyecek biçimde ve daha katı bir şekilde uygulanacağını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan kurallara riayet  etmeyenlere gereken adli ve idari cezaların ivedilikle uygulanacağının altını çizerken, "Amacımız vatandaşımıza eziyet etmek değil kendisinin ve yakınlarında bulunanların sağlıklarını güvence altına almaktır. Kurallara ne kadar uyarsak salgının seyrini o derece hızlı kontrol altına alabiliriz." dedi.

 

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 5781 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum