GÖLPAZARI VE YENİPAZAR’IN ÖNÜ AÇILACAK

GÖLPAZARI VE YENİPAZAR’IN ÖNÜ AÇILACAK

Yenipazar Hayvancılık İhtisas ve Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin kurulması için fizibilite çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Sanayinin az olması sebebiyle çok fazla göç veren bu iki ilçede OSB’lerin kurulması halinde Gölpazarı ve Yenipazar’ın gelişimi hızlanacak. Yöre halkının refah seviyesi yükselerek ekonomik canlılık artacak. 

Vali Bilal Şentürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bilecik'in ekonomisindeki sanayi payının yüzde 54 ile Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını ve kendi ölçeğinde ciddi bir oran olduğunu belirterek, ilin sanayileşmesi ve ekonominin artırılmasıyla ilgili düşen görevlerin bulunduğunu kaydetti. 

Alt yapının en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini belirten Vali Şentürk, ''Yenipazar Hayvancılık İhtisas ve Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için fizibilite çalışması yapılıyor. Bilecik, etrafında 25 milyon nüfusun yaşadığı, büyükşehirlerle kuşatılmış bir şehir. Buranın potansiyelinin yüksek olacağı muhakkak. Biz sanayileşirken katma değerleri yüksek olabilecek alanlara ve kendi ilimizin maliyet alanlarına öncelik vermek durumundayız. İki ilçemizin de, hem üretim açısından hem de ticaret potansiyeli konumuyla, bölgeye hitap edecek önemli merkezlerden olabileceğini düşünüyorum.'' dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum