Güneş çarpmasına karşı uyarı yapıldı

Güneş çarpmasına karşı uyarı yapıldı

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinin sıcak hava dalgasının etkisine girmesiyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinin sıcak hava dalgasının etkisine girmesiyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji güneş çarpmasına karşı uyarı yaptı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Çarşamba (19.07.2023) gününden itibaren Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 9 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde il merkezlerindeki sıcaklıkların Eskişehir'de 32-37, Bursa'da 35-40, Kütahya'da 32-36 ve Bilecik'te ise 32-38 derece olması bekleniyor.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, sıcak hava dalgasının oluşturabileceği güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı ve buna benzer olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, yaşlı ve çocukların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.