HABERİMİZ MECLİSE TAŞINDI

HABERİMİZ MECLİSE TAŞINDI

Ahmet MEŞE

2014 yılının son günlerinde yaşanan afet Bilecikli çiftçilere kapanması zor yaralar açtı. Ancak ilimize göre hasarın daha az olduğu Sarıcakaya'da dönüm başına yapılan yardım ilimize yapılan yardımdan daha fazla oldu.

Sarıcakaya'da zarar tespiti yapılan 113 çiftçiye 2 milyon liralık ödenek gönderilirken, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'de, Sarıcakaya'ya verilen dönüm başı paranın Bilecik'e verilenden çok daha fazla olduğunu açıkladı. 

Kamuoyu, Bilecikli çiftçilerin bu mağduriyetini ilk kez gazetemizden öğrendi. 'Yine mağdur olduk!' başlığıyla verdiğimiz haberimizin ardından, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün konuyu meclise taşıdı.  

Tüzün, seçim hükümeti kurulmadan önceki dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e verdiği soru önergesinde, zararı Bilecik'ten daha az olan Eskişehir bölgesinin neden Bilecik'ten daha fazla yardım aldığını sordu. 

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Gıda, seçim hükümeti kurulmadan önceki dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e soru önergesi verdi. Tüzün, geçtiğimiz Aralık ayında yaşanan yoğun kar yağışı sonrası Orta Sakarya Vadisi'nde zarar gören seraları anımsatarak, yapılan yardımlara değindi. Tüzün, zararı Bilecik'ten daha az olan Eskişehir bölgesinin neden Bilecik'ten daha fazla yardım aldığını sordu. 

Milletvekili Yaşar Tüzün'ün soru önergesinde şu ifadeler yer aldı?

1- 30 Aralık 2014 tarihinde yağan yoğun kar yağışı, Bilecik ili Söğüt ilçesine bağlı Çaltı, Akçasu, Yakacık, Geçitli, Hamitabat, Tuzaklı köyleri, İnhisar ilçesine bağlı Tarpak, Koyunlu, Çayköy, Akkum, Samrı köyleri ile Eskişehir ili Mihalgazi, Tepebaşı ve Sarıcakaya'da zarara yol açtı.

2- Afet sonrası yapılan çalışmalarda Eskişehir ilçelerinde hasarın yüzde 60 olduğu Bilecik sınırlarındaki hasarların ise yüzde 80 ile yüzde 100 arasında olduğu ilgili makamlarca tespit edilmiştir. 

3- Yapılan tespitler sonucu Eskişehir bölgesine dönüm başına 10 bin TL ile 14 bin TL arası ödeme yapıldığı halde, Bilecik bölgesine 1500 TL ile 2000 TL arası ödeme yapılmıştır. 

4- Bilecik ilindeki hasarların oranının daha yüksek olmasına rağmen Eskişehir iline ödenen miktarın çok gerisinde olmasının nedeni nedir?

5- Seçim bölgem Bilecik ilinde zarar gören sera üreticilerinin zararlarının, Eskişehir ilindeki üreticilere ödenen oranlar baz alınarak mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde çalışmalarınız var mıdır?

6- Bilecikli sera üreticilerinin bu mağduriyeti ne zaman giderilecektir?

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.