’HASTANE YAPILSA DA YAPILMASA DA  KAMPÜS BOŞALACAK’

’HASTANE YAPILSA DA YAPILMASA DA KAMPÜS BOŞALACAK’

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İl Özel İdaresi kampüsünün Sağlık Bakanlığı'na deredilmesi ile ilgili işlemlerin sürdüğünü belirterek; "Hastane yapılsa da yapılmasa da kampüs boşalacak" dedi. Yıldırım'ın ifadeleri meclis sıralarında gerginliğe sebep oldu.

H. Türker ÇOBAN

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantı dönemi 14. birleşimi yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında gerçekleşen meclis birleşiminde iki gündem maddesi görüşüldü.

20 Kasım Perşembe günü İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunde gerçekleşen birleşimde ilk olarak Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesi görüşüldü. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu çalışma raporu meclis üyelerine okunurken, Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesi 3 milyon 338 bin lira olarak belirtildi.

Komisyon raporunun okunmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ertuğrul Torun bütçe ayrıntılarını aktarırken İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım; Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesi içerisinde 750 bin lirayı İl Özel İdaresi'nin taşınması durumunda kullanacakları hizmet binasının onarımında kullanılacağını söyledi. Meclis Başkanı Yıldırım "Yarıyıl tatilinden sonra rektör hocamız binayı boşaltacak. Biz de o binaya onarım yaparak kullanacağız gibi görünüyor" dedi. 

"GERÇEKLEŞSE DE GERÇEKLEŞMESE DE..."

Yıldırım'ın ifadesinin ardından MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Uyanık söz alarak; İl Özel İdaresi kampüsünün hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı'na devrinin gerçekleşmesi halinde taşınma işleminin yapılabileceğini söyledi. Meclis Başkanı Yıldırım ise; "Devir gerçekleşse de gerçekleşmese de kampüsü tamamen boşaltmayı planlıyoruz. Şu anda gözüken bu. Sağlık Bakanlığı'na devredilmese de biz burayı tamamen boşaltmış olacağız. Mart ayında atölyeler zaten gidiyor. Allah nasip ederse mart-nisan aylarında burayı tamamen boşaltmış oluruz." şeklinde konuştu.

"BÖYLE BİR MASRAF YAPMANIN ANLAMI VAR MI"

Meclis Üyesi Uyanık yeniden söz alarak Yıldırım'ın ifadelerine tepki gösterdi. MHP'li Uyanık; "Buradaki yerimizi devlet hastanesiyle takas durumunda bırakarak şu an Tarım Bilimleri Fakültesi olarak kullanılan binaya geçecektik. Takas gerçekleşirse oradaki onarım masrafları karşılanabilir. Burada herhangi bir takas gerçekleşmezse boşu boşuna yerimizi boşaltmanın bir anlamı var mı? Biz hastanenin kampüsümüze yapılması durumunda taşınmaya alternatif olarak düşündük. Birinci önceliğimiz hastanenin bu alan içerisinde kurulması. Böyle bir olay gerçekleşirse biz oraya taşınacağız. Gerçekleşmeyen bir durum üzerine masraf yapmanın bir anlamı var mı? Takasla ilgili bir sorun varsa, anlaşma sağlanamazsa biz beş sene burada görev yaptık herhangi bir sıkıntımız olmadı böyle bir masrafı öbür binaya yapmanın bir anlamı var mı?" dedi. 

"HASTANE OLMAZSA FARKLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİREBİLİRİZ"

Uyanık'a cevap veren Yıldırım; "Var tabi. Burası uygun bir bina değil. Yeni hizmet binası yapımı zaten gündemde vardı. Bir önceki dönemde bunun için yer alınmış, yeri hazırdı, gündemde de vardı. Biz boşu boşuna 8-10 Milyon lira harcayarak İl Özel İdaresi'ne hizmet binası yapmak yerine şu anki fakülteye taşınmayı düşündük. Hastane işi %90 buraya olacak. Biz biran önce bu  işleri hızlandırmanın yolundayız. Baktık ki sıkıntı var, son bir olumsuzluk var, biz zaten yeni bir meclis binası planlıyorduk. Biz küçük bir tadilatla oraya taşınmayı istiyoruz. Kampüsümüz boşaldığında eğer hastane konusunda bir sorunla karşılaşılırsa başka bir proje yapılabilir. Gerekirse farklı bir şekilde değerlendirebiliriz. Geçmiş dönemden de projeler var biz burayı boşaltmakla birşey kaybetmeyiz. Yeni hizmet binasını da kazandırmış oluruz." ifadelerini kullandı.

"UFAK BİR MASRAF DEDİĞİNİZ 1 MİLYON'A YAKIN"

Uyanık ile Yıldırım'ın söz düellosu devam ederken MHP'li Uyanık yeniden söz alarak 'Ufak bir masraf dediğiniz 1 milyon liraya yakın' diyerek tepki gösterdi. Köylere hizmet götürmek için hamamın satışa çıkarıldığını hatırlatan Uyanık; "Biz bu parayla köylerimize hizmet götürebiliriz. Ben bunu söylemek istiyorum. Elzem olan devlet hastanesinin buraya yapılması konusunda hemfikiriz. Ama mevcut binamızı bırakıp 1 milyon liraya yakın bir masraf yapmak mantıklı değil." dedi. Yıldırım ise birkaç aylık bir süre olduğunu belirterek; "Bu sürede Sağlık Bakanlığı ve Maliye ile belli bir aşamaya geleceğiz. Protokol aşamasına geldikten sonra yine bunları konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra CHP grubundan İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Turhan söz istedi. Turhan; "Yeni yapılması düşünülen hizmet binasından vaz mı geçiyoruz? Nasıl olsa özel idareler kapatılacak. Çok fazla masraf yapmayalım diye bir düşünce mi var?" dedi. Turhan'a yanıt veren Yıldırım; "Evet aynen öyle bir düşünce var. 8-10 milyon lira gibi bir rakamı yeni hizmet binasına bağlamayalım diye düşündük. Misal olarak Sağlık Bakanlığı'na burayı verdik. 750 bin liralık küçük bir onarımla, yeni hizmet binamıza kavuşacağız. Diğer projeden tabi ki vazgeçeceğiz." şeklinde yanıtladı.  

Konuşmaların ardından komisyon raporu oy birliği ile kabul edilerek Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesi 3 milyon 338 bin lira olarak belirlendi. 

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.