'HAZIRLIKLI OLALIM!'

'HAZIRLIKLI OLALIM!'

Bilecik'te, son dönemlerde gerçekleştirilen turizm hamleleri meyvelerini vermeye başladı. 'Diriliş Ertuğrul' dizisi ile birlikte başlayan turizm hareketliliği, Bilecik Belediyesi'nin Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesi ile adeta tavan yaptı. Tarihi mekanlarımız ziyaretçilerle dolup taşmaya başladı. 

Gelinen süreçte, Vali Süleyman Elban, turizmde yakalanan bu potansiyeli korumak ve daha da ileriye taşımak adına bundan sonraki süreçte misafirlerin ağırlanması ve konaklanması konsuunda hamleler gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Vali Elban, bu kapsamda ilimizin ekonomi aktörleri ile bir araya gelerek,"Hazırlıklı olalım' mesajını verdi. 

hazirlikli-olalim2.jpg

Hatırlanacağı üzere Vali Süleyman Elban Yeni Bozüyük Gazetesi'ni 16 Mayıs Salı günü ziyaret etmiş ve burada Erdallar Basın Kuruluşları Yöneticisi Mücahid Erdal'a yaptığı açıklamada, ilimize gelen ziyaretçilerin iyi ağırlanması için Esnaf odaları ve meslek kuruluşları ile toplantılar düzenleneceğini ifade etmişti. Elban, bu açıklamasının ardından 18 Mayıs Perşembe günü esnaf ve sanayicilerin temsilcileriyle bir araya geldi. 

Vali Süleyman Elban, esnaf ve sanayicilerin temsilcileriyle bir araya geldi. Valilik toplantı salonunda Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Söğüt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Özütürk ve Söğüt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mesude Tunca ile bir araya gelen Vali Elban, ilimizin turizm potansiyelini masaya yatırdı. 

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Vali Elban ilimizin çok ciddi tarih, kültür ve doğal güzellik açısından potansiyeli olduğuna dikkat çekti.  Vali Elban, son dönemde ilimizde yoğun bir turizm hareketliliği olduğunu, bu hareketlilikle birlikte ilimize gelenlerin en üst seviyede memnuniyetle ayrılmasını sağlayacak şekilde ortam olmasını arzu ettiklerini söyledi. 

İlimize gelenlere hizmet verecek olan iş adamları ve esnafların turizm hareketliliğinden azami derecede faydalanmasını istediklerini ifade eden Vali Elban: "Bugün de bu ekonomik aktörlerimizin temsilcileri olan TSO, Esnaf Odası Başkanı ve ilgili oda temsilcileri arkadaşlarımızla oturalım eksiğimiz fazlamız varsa onları değerlendirelim istedik. Onların ve bizlerin yapacağı şeyler varsa üyelerinin yapacağı şeyler varsa talepler varsa onları da görüşelim. Mümkün olduğunca bu yıl ve bundan sonraki yıllarda olacak turizm hareketliliğine hazırlıklı olalım mahçup olmayalım isteğindeyiz. Bu yüzden bugün bu toplantıyı yapıyoruz." dedi. 

Vali Elban şunları dile getirdi: "İlimizin çok ciddi tarih, kültür ve doğal güzellik açısından potansiyeli var. Bizde bu potansiyeli değerlendirelim hem ilimizi daha iyi tanıtalım, hem de bu tanıtma vesilesiyle Türkiye içerisinden ve dışından bir çok misafiri burada ağırlayalım. Bunun sonucu olarak da hem ilmiz daha çok tanınmış olur hemde ilimize bu anlamda bir katma değer sağlamış oluruz. İlimizin hem maddi olarak kalkınmasına, hem de diğer alanlarda daha iyi bir yere gelmesine katkı sağlar diye düşünüyoruz.

Bu çalışmalar son dönemde meyvesini vermeye başladı. İlimize yoğun bir turizm hareketliliği var. Bizde bu gelen insanlara herşeyden önce Bilecik insanının gerçek misafirperverliğini ve insanlara olan sıcak yaklaşımını göstermek istiyoruz. Bunun dışında onların bizden ilave beklentileri varsa onları da karşılamak istiyoruz. Diğer bir şekilde de bunları karşılarken bu insanları daha fazla rahat ettirmek, daha fazla huzur almalarını sağlamak, giderken de ilimizden güzel anılarla dönmelerini sağlamak istiyoruz. 

Bunun yanı sıra bütün bu işlerde görevli olan, bu anlamda hizmet verecek olan iş adamlarımız, esnafımız ve sektördeki herkesin de bundan azami derecede faydalanmasını istiyoruz. Bunun da doğru başlamasını ve doğru gitmesini ileriye yönelik olarak da ilerleyen yıllarda bunun katlamaları olarak devam etmesini istiyoruz. Biz bunu yeterli görmüyoruz az görüyoruz. Daha çok artacağını bekliyoruz. Artarken de ilimize daha fazla katkı sağlayacak şekilde gelen herkesin en üst seviyede memnuniyetle ayrılmasını sağlayacak şekilde ortam olsun arzu ediyoruz. 

Bugün de bu ekonomik aktörlerimizin temsilcileri olan TSO, Esnaf Odası Başkanı ve ilgili oda temsilcileri arkadaşlarımızla oturalım eksiğimiz fazlamız varsa onları değerlendirelim. Onların ve bizlerin yapacağı şeyler varsa üyelerinin yapacağı şeyler varsa talepler varsa onları da görüşelim. Mümkün olduğunca bu yıl ve bundan sonraki yıllarda olacak turizm hareketliliğine hazırlıklı olalım mahçup olmayalım isteğindeyiz. Bu yüzden bugün bu toplantıyı yapıyoruz. 

VALİ ELBAN BİLECİKLİLERE SESLENDİ

Biz ekonomik anlamda bu işte görev alan ekonomik aktörlerin temsilcilerini çağırdık ama aynı zamanda tüm Bilecik insanının da bu işte görevli olması lazım. Onlar da gelenlerle gerçek Bilecik insanının karekterini ve ev sahipliğini yansıtmaları yeterli. Ekstra birşey yapmalarına gerek yok. Onlara da bu mesajı vermek istiyorum." dedi.

Vali Elban'ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum