'HEM DEVLETİ HEM MİLLETİ TEMSİL EDİYORLAR'

'HEM DEVLETİ HEM MİLLETİ TEMSİL EDİYORLAR'

Vali Süleyman Elban, muhtarların yerine getirdikleri vazife gereği devletin her noktadaki kurumsal temsilcileri olduklarını söyledi. Muhtarlık makamının hem devleti hem milleti temsil eden bir yapıya sahip olduğunu aktaran Vali Elban,"Muhtarlarımız, halkımızla devlet  kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir" ifadelerini kullandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vali Elban, muhtarlık teşkilatı demokrasinin en eski örneği olduğunu kaydetti. Vali Elban, muhtarlarla ilgili yapılan son düzenlemelerin devletimizin muhtarlara verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi:

"Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımızın yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlara verdiği önemin bir göstergesidir.

Hem milleti,hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum