"HERKES ALDIĞI GÖREVİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRSİN"
Sinan ÖNCE
İlgiyle takip edilen Basın Masası'nın bu haftaki konuların biri Bilecik MHP'nin kapatılarak yeni yönetimlerin göreve gelmesi oldu. Konunun tartışlıldığı esnada MHP tüzüğündeki 37. madde masaya yatırıldı.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın modertörlüğünde gerçekleşen programa Mehmet Erdem ve Sedat Bayam konuk olarak katıldı. Programın ilk bölümünde MHP'de yaşanan sancılı süreç yorumlanırken, Erdem'den dikkat çekici bir açıklama geldi. Erdem, Bahçeli'nin ilk defa genel başkan olduğu büyük kongrede tüzüğün 37. maddesi olan (Milletvekilliği ya da mahalli idareler seçimleri sonunda bir göreve seçilmiş olanlar, aynı zamanda teşkilat kademelerinde başkan ve kurul üyeliklerinde bulunamazlar.) ibaresinin tüzüğe ekleniş hikayesini anlattı.
Erdem, bu maddenin tüzüğe eklenmesine yaptığı katkından bahsederken, çok enterasan bilgiler verdi. Bilecik MHP teşkilatının o dönemdeki girişimleri sonucunda maddenin şekillenerek bugünkü tüzüğe eklendiğini söyleyen Erdem: "O zaman dedim Bilecik olarak biz buna karşıyız. Bir kişi birden fazla görev almasın. Herkes aldığı tek görevi layıkıyla yapsın. Ondan sonra yazanlar çok teşekkür ettiler bize. Sonra kongrede bu madde geldi. " dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.