Hobi amaçlı başladı, seri üretime geçmek istiyor

Hobi amaçlı başladı, seri üretime geçmek istiyor

Hobi amaçlı başladığı ejder meyvesi üretiminde seri üretime geçmek istiyor.

Bayırköy’de esnaflık yapan Mehmet Kılıç isimli vatandaş hobi amaçlı başladığı ejder meyvesi üretiminde ilk hasadı yaptı. İlk olarak evinin bahçesinde 20 fide ile deneme üretimi gerçekleştiren Mehmet Kılıç daha sonra 250 metre karelik bir seraya 300 fide daha dikti. Bundan sonraki süreçte daha profesyonel ve seri üretim yapmak isteyen Mehmet Kılıç destek verilmesi halinde kendi imkanları ile yaptığı serayı geliştirmek istiyor. 

Getirisi birçok tarımsal ürüne göre oldukça yüksek olan ejder meyvesinin Bilecik’in tarımsal ürün envanterine eklenmesi için başlatılan çalışmalara dikkat çeken Mehmet Kılıç, “Bayırköy ejder meyvesi üretimi için çok uygun. Parçalı tarım arazileri ejder meyvesi için sağlarken ve iklim yapısı ve sulama imkanı diğer avantajları” diye konuştu. Kılıç ayrıca, yetiştirdiği ürünlerin tat ve aroma olarak bölgede üretilen diğer meyvelerden daha güzel olduğuna dikkat çekti. 

Öte yandan, Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bilecik TSO işbirliğinde ilimizde ejder meyvesi yetiştirilmesi için çalışma başlatılmış ve 2021 yılı üretim sezonunda ejder meyvesine yer verilmesi hedeflenmişti. 

bayirkoy-ejder-meyvesi2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3500 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum