'İĞRENÇ. ÇİRKEF, MİDE BULANDIRICI'

'İĞRENÇ. ÇİRKEF, MİDE BULANDIRICI'

Eğitim-İş Sendikası’nın; “..velileri ve öğrencileri imam hatip okullarına yönlendirmeye yönelik faaliyetlerin engellenmesi” hususunda, içinde imam hatip mezunları ve Ensar vakıflarına ağzı alınmayacak hakaretlerde bulunduğu yazıyı, bakanlık talimatı gibi işlem yapılması, 7 ilçe kaymakamlığına, merkez okul ve kurum müdürlüklerine İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak imzasıyla gönderilmesi üzerine “28 Şubat zihniyetine ALTINKAYNAK” başlığı ile verdiğimiz manşetin ardından Bilecik kamuoyu adeta ayaklandı.

Haberin ardından Bilecik İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği gazetemize basın açıklamalarda bulundu. 

BİLMED Başkanı Mehmet Turhan yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kınadı. Eğitim-iş sendikasını lanetledi. BİLMED Başkanı Mehmet Turhan,"İlimizde yer alan sendikal kuruluşlardan Eğitim-İş’in yapmış olduğu iğrenç, çirkef, mide bulandırıcı hakeza mübarek ramazan ayında ağızlara dahi alınmayacak sözleri ifade etmesi bizleri şaşırtmamış ve kendisinden beklediğimiz klasik hareketlerine devam etmiştir” dedi.

Turhan açıklamasında şunları kaydetti:

"Aziz ve muhterem kardeşlerim; Bizler mensubu olduğumuz camianın bugüne kadar hiçbir ferdine keza hareketine halel getirmedik. Nitekim basında yer alan spekülatif haberlerde bizleri bu yoldan ayırmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamında yer alan Sn. Cumhurbaşkanımızın da bir imam hatipli olduğunu hatırlatmayı borç biliriz. İlimizde yer alan sendikal kuruluşlardan Eğitim-İş’in yapmış olduğu iğrenç, çirkef, mide bulandırıcı hakeza mübarek ramazan ayında ağızlara dahi alınmayacak sözleri ifade etmesi bizleri şaşırtmamış ve kendisinden beklediğimiz klasik hareketlerine devam etmiştir.

Bizler hiçbir makam , mevki ,menfi ve de dünyevi hissiyatlara sahip olmadığımız gibi bunların hiçbirinin de ardına düşmediğimizi yıllardan beri süregelen bi nevi gelenek haline getirdiğimiz etkinlik ve faaliyetlerimiz bunların delilidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ’de bürokraside olduğunu hatırlamalıdır. Bürokrasi politikadan ayrı bir mecradır. Emir-komuta yetkisini göz ardı eden. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü asıl görevine davet ediyoruz. İlimizde yapılması gereken hizmetleri unutup tek derdinin İmam Hatip olduğunu resmi belgelere kadar lanse eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü nüde nazik ve kibarca uyarıyoruz. Ve bu hatayı yapanları yine İl milli eğitim müdürlüğü tarafından gereğini yapılmasını bekliyoruz.

Kalender Bilecik halkı; İlim Yayma Cemiyeti 19651 yılında kurulmuş mazisi köklü olan bir harekettir .Tek hedefi şuurlu gençliğin yetişmesi ve öz benliğine sahip çıkmasıdır. BİLMED’de yani Bilecik imam hatip lisesi mezunları da aynı yıllarda aynı cenahta hareket eden topluluktur. Bizler yıllardır memleketimize, milletimize ve de vatanımıza hizmeti namus kadar ehemmiyetli görüp korumuş ,kollamış ve de onur ve şeref meselesi haline getirmişizdir. Klasik siyasi söylemler haline kırmızı çizgi kavramını kullanmayı da red ediyoruz . Zira İmam Hatip bizim kökümüzdür, özümüzdür ve aslımızdır. Biz aslına ihanet eden topluluk değiliz, aslını inkar edenlerden de değiliz. Biz özüne sahip çıkanlardanız.

Muhterem Bilecik Halkı; İlimize devletin görevlisi olarak atanan Sn.İl Milli Eğitim Müdürünün ilimizin sosyo-kültürel yapısını, dokusunu lağvedecek tutum ve davranışları sergilemesi senkronize olarakta Eğitim-İŞ ile hareket etmesi bizleri yıllardan beri hizmet ettiğimiz davadan vazgeçiremeyecektir.

Eğitim-İŞ sendikası devletimizin, milletimizin ve de ilimizin ana damarlarında gezen kurtlar gibi tüm dokuları bozmak amaçlı hareket eden kuruluştur .Biz bu kuruluşu özüne sahip çıkanlara dil uzattığı için hepinizin huzurunda kınıyor ve de lanetliyoruz .Kendilerine buradan şunları ifade etmeyi de boynumuzun vecibesi olarak görüp şöyle diyoruz;Ey Eğitim-İŞ yapmış oldukların geçmişte benzerini büyüklerinden yaşadığımız rutin davranışlardır. Böylesi sansasyonel eylemlerin bizleri geçmişte olduğu gibi bugünde yıldıramayacaktır."

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum