İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI BELLİ OLDU

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI BELLİ OLDU

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından oluşan Bilecik İl Genel Meclisi göreve başladı.

Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde il genel meclisi başkanı, meclis başkanvekili, katip üye, il encümeni ve komisyon üye seçimleri yapıldı. Seçimlerde, AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı, CHP ile İYİ Parti’de Millet İttifakı olarak birlikte hareket etti. 

Ayrıca, İYİ Parti ile yapılan protokol kapsamında CHP listelerinden il genel meclis üyeliğine seçilen Mehmet Yılmaz ile Osman Çetin İYİ Parti’ye geri döndü. Böylelikle, il genel meclisinin sandalye dağılımı AK Parti 10, CHP 5, İYİ Parti 4 ve MHP 2 şeklinde oluştu. 

İl Genel Meclisi'nin ilk birleşimini, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, MHP Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yaşar ile bazı AK Parti ve MHP'liler de takip etti. 

AK PARTİLİ OSMAN YILMAZ BAŞKAN SEÇİLDİ

İl Genel Meclisi’nin ilk birleşimi en yaşlı üye AK Partili Alaattin Emral’ın başkanlık etmesiyle başladı. Katip üyelikleri ise en genç üyeler AK Partili Erdinç Gesge ile İYİ Partili Orhan Uğur yaptı. Daha sonra başkanlık seçimine geçildi. AK Parti grubu başkan adaylığına Osman Yılmaz’ı önerirken, CHP ise Hüseyin Elmas ismini önerdi. İYİ Parti ve MHP aday göstermedi. Yapılan oylamada, AK Partili Osman Yılmaz 12 oy, Hüseyin Elmas ise 9 oy aldı. Böylelikle, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz oldu. 

MİLLET İTTİFAKI FİRE VERDİ

Birleşimin devamında meclis 1’inci ve 2’nci başkanvekilliği seçimi yapıldı. 1’inci başkanvekilliği için AK Parti grubu Mesut Çetin’i, CHP grubu ise İYİ Partili Mehmet Yılmaz’ı aday gösterdi. Mesut Çetin 13 oy alırken Mehmet Yılmaz ise 8 oy aldı. İttifaklara göre, AK Parti adayının 12, CHP’nin önerdiği ismin ise 9 oy alması gerekiyordu. Bu oylamada Millet İttifakı 1 oy fire verdi. 

2’nci başkanvekilliği seçimine gelindiğindeyse AK Parti Alper Karadağ’ı, İYİ Parti Mehmet Yılmaz’ı gösterdi. Bu oylamada ise AK Partili Karadağ 12, Mehmet Yılmaz 9 oy aldı. 

KATİP ÜYELER SEÇİLDİ

2 asil 2 yedek katip üyenin seçildiği seçimde ise AK Partili Mesut İpekçi ve Erdinç Gesge asil üyeler olurken, Yücel Kaya ve Nihal Aslan yedek üye oldular. 

3 ENCÜMENİN 2’Sİ MHP’DEN

İl encümenine 3 üyenin seçildiği seçimlerde ise AK Parti’nin MHP’yi desteklediği görüldü. AK Partili Nihal Aslan ile MHP’li Osman Varolu ve Mehmet Pulat il encümenine seçildiler.  

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

İl Genel Meclisi’nin ilk birleşiminin son bölümünde komisyonlar ve komisyon üyeleri belirlendi. 7 komisyon kurulması oybirliği ile kabul edildi. AK Parti ve MHP, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 6’şar, diğer komisyonların ise 5’er kişiden oluşmasını teklif etti. CHP ve İYİ Parti grupları da tüm komisyonların 5’er kişiden oluşmasını önerdi. Yapılan oylamada, AK Parti ve MHP’nin teklifi oyçokluğu ile kabul edildi. 

HÜSEYİN ELMAS TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’li Hüseyin Elmas, konuya ilişkin söz alarak, AK Parti ve MHP’nin iki komisyonu 6 kişiye çıkarmalarına tepki gösterdi. Hüseyin Elmas, komisyonlar 5’er kişilik oluştuğunda yine Cumhur İttifakı’nın önde olduğunu belirterek, “Burada iki kişinin daha fazla para alması için bir operasyon söz konusu. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında gereksizdir. AK Parti’ye bir üyelik fazla vermek ve fazla para alması için yapılan bir oyundur. Biz buna katılmıyoruz” dedi. 

İl Genel Meclisi bünyesinde oluşturulan komisyonlar şu şekilde oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu - Yücel Kaya (AK Parti), Mustafa Özkan (AK Parti), Erdinç Gesge (AK Parti), M. Janrat Karaahmet (CHP), Orhan Uğur (İYİ Parti), Osman Varolu (MHP), 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu – Zeki Kayadelen (AK Parti), Alaattin Emral (AK Parti), Mesut Çetin (AK Parti), Zafer Kurnaz (CHP), Mehmet Yılmaz (İYİ Parti), Mehmet Pulat (MHP)

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu – Nihal Arslan (AK Parti), Mesut İpekçi (AK Parti), Hüseyin Elmas (CHP), Necdet Yıldız (İYİ Parti), Mehmet Pulat (MHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu – Erdinç Gesge (AK Parti), Yücel Kaya (AK Parti), Erkan Erdem (CHP), Osman Çetin (İYİ Parti), Osman Varolu (MHP)

Araştırma Geliştirme ve Sanayi Ticaret Komisyonu – Mesut Çetin (AK Parti), Alper Karadağ (AK Parti), Zafer Kurnaz (CHP), Osman Çetin (İYİ Parti), Mehmet Pulat (MHP)

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu – Mesut İpekçi (AK Parti), Mustafa Özkan (AK Parti), Nihat Gündüz (CHP), Necdet Yıldız (İYİ Parti), Osman Varolu (MHP) 

Turizm ve Tanıtma Komisyonu – Nihal Arslan (AK Parti), Alper Karadağ (AK Parti), M. Janrat Karaahmet (CHP), Mehmet Yılmaz (İYİ Parti), Osman Varolu (MHP)  

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4769 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum