İL GENEL MECLİSİ TEK YÜREK OLDU

İL GENEL MECLİSİ TEK YÜREK OLDU

İl Genel Meclisi, TSK tarafından Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amacıyla olağanüstü toplandı. Oybirliği ile temenni kararı alan meclis üyeleri ortak bildiri yayımladı.

Meclis salonu Türk bayrakları ile donatılırken, meclis üyelerinin toplantıdan elde edeceği gelirin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmasına karar verildi. Ayrıca hazırlanan bildirinin sonuna ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ifadesi eklendi.

Partilerini bir kenara bırakarak al bayrağımızın altında bir araya gelen meclis üyeleri verdikleri asker selamıyla askerimize muvaffakiyet dilediler.

il-genel-meclisi-tek-yurek-oldu2.jpg

İl Genel Meclisi’nin özel gündemle gerçekleşen toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amacıyla hazırlanan bildiri okunarak, temenni kararı alındı. Oybirliği ile alınan karar meclis tutanaklarındaki yerini alırken bir anlamda tarihe not düşüldü.

İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, bildiriyi kamuoyu ile paylaşırken, mecliste grubu bulunan tüm parti gruplarına teşekkür etti. Osman Yılmaz tarafından okunan bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Devletimiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, güvenli bir bölge tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki; bu harekât Türkiye için tercih değil bir zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alacak olan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

DAEŞ, PKK, PYD, YPG AYNIDIR...

Otoritelerini yüzbinlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden, terör örgütlerinin isimleri, görünüşleri farklı olsa da özlerinde aynıdır. Hepsi aynı güçlere hizmet eden maşalardır.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağına inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı ile bölgede yeni bir iklim oluşumunu sağlayacaktır.

il-genel-meclisi-tek-yurek-oldu3.jpg

Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, kendi vatandaşları ile Suriye halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir.

Bu çerçevede, Bilecik İl Genel Meclisi tüm üyeleriyle ve gür bir sesle, Barış Pınarı Harekâtında Kahraman Ordumuzun, Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyor, Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyoruz. Gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır, fedakâr askerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Dualarımız onlarla, kalplerimiz onlarla, Ne Mutlu Türküm Diyene…”

‘TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR’

Bildirinin okunarak temenni kararının alınmasının ardından grup sözcüleri tarafından harekata ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. MHP’li Osman Varolu, Barış Pınarı Harekatı’nın bir kez daha Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığını gösterdiğini belirterek, “Türk Birliğinin bir an evvel kurulmasını arzuluyorum” dedi.

AK Partili Mesut Çetin ise Suriye’de yaşananlara ilişkin bilgiler verirken, ülkemizin başarılı bir operasyona imza attığını bildirdi. Harekata katılan askerlerimize başarılar dileyen Mesut Çetin, Türkiye’nin kendi göbeğini kendisi kesebilen güçlü bir devlet olduğunu ifade etti.

CHP grubu adına söz alan Hüseyin Elmas ise meclis üyelerinin toplantıdan elde edeceği gelirlerin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmasını talep etti. Hüseyin Elmas’ın bu talebi meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi.

İYİ Partili Mehmet Yılmaz ise hazırlanan bildiriye sonuna kadar katıldıklarını ifade ederek, operasyona karşı çıkan ülkelere dikkat çekti. Mehmet Yılmaz, “Her zaman yanında olduğumuz Arap Birliği’nin büyük çoğunluğu bize karşı çıktı, Avrupa Birliği keza aynı, ABD’si, Rusya’sı hep aynı. Ben istiyorum ki metnin sonuna ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü ekleyelim” dedi.

Mehmet Yılmaz’ın bu talebi oybirliği ile kabul edildi.

Öte yandan, meclisin diğer gündem maddesi olan 2020 yılı yatırım ve performans programı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

il-genel-meclisi-tek-yurek-oldu4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum