İMZALAR ATILDI

İMZALAR ATILDI

Üniversite, şehir ve öğrenciye katkı sağlayacak protokol imzalandı.

Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi,  Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ve Osmaneli Belediyesi arasında imzalanan 3+1 protokolü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan başarılı öğrenciler kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışma imkanı sağlanacak.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Binasında gerçekleştirilen 3+1 imza törenine  Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurgül Özbay, Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Aynur ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kamu, Sanayi İş Birliği Koordinatörü Doç. Dr. Harun Mindivan katıldı.
''BU PROTOKOL İLE EN BÜYÜK SERMAYEMİZ OLAN ÖĞRENCİLER BİLGİLERİNE TECRÜBE EKLEMİŞ OLACAK''
Gençlerin ülkemizin en büyük değerleri ve en büyük sermayesi olduğunu belirten  Belediye Başkanı Selim Yağcı, protokolün önemine değinerek, şunları söyledi:
“Bugün özel ve güzel bir işi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu protokol ile öğrencilerimiz, bir taraftan teorik eğitim verilirken diğer taraftan da aldıkları eğitimi uygulamak için kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışmalarının sağlanması gerekiyor Gençlerimiz ülkemizin en büyük değerleri ve en büyük sermayemiz. Bu sermayemizi en iyi şekilde kullanmaya çabalıyoruz. Onlara bir taraftan teorik eğitim verilirken diğer taraftan da aldıkları eğitimi uygulamak için kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışmalarının sağlanması gerekiyor. Bu durum pratiğe yönelik bir çalışma. Bilecik Belediye Başkanlığı bu protokolde olarak payımız olduğu için gurur duyuyoruz. İnşallah bundan hem gençler hem de kurumlar faydalanacak. Bizler gençlerin enerjisinden, gençlerde bizlerin tecrübelerinden faydalanacak. İnşallah uzun yıllar şehrimize ve gençlerimce katkı sağlayacak bir protokol olur.”
Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin ise imzalanan protokolün önemine değinerek, emeği olan paydaşlara teşekkür etti.
Protokol hakkında bilgi veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, protokolün amacının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizde iki yıllık birimlerde okuyan öğrencilerin sanayi ile beraber ortak iş birliği içerisinde öğrencilerin sanayiye, sanayinin ise öğrencilere katkısını sağlamak olduğunu belirterek “Sanayi ve üniversite iş biriliği için çok önemli bir adım” olduğunu söyledi.
Prof. Dr.Taş yaptığı açıklamada, protokol ile üniversite, şehir ve öğrencinin birlikte kazanacağını belirterek, şunları söyledi:
''Öncelikle üniversitemizin sanayi ve diğer kamu kuruluşlarıyla ortak iş birliğimiz adına düzenlediğimiz önemli bir protokol. Her ne kadar bu protokolün imza töreni bugün gerçekleştirse de bunun çalışmaları yaklaşık bir yıl öncesine kadar dayanıyor. Üniversitemizde kamu, sanayi iş birliği koordinatörümüz Harun Bey’in öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar ve yine rektör yardımcımız Nurgül Hanımın rehberliğinde devam etti. Bugün son şeklini aldı. Bu protokolümüzün amacı üniversitemizde ki iki yıllık birimlerimizde okuyan öğrencilerimizin sanayi ile beraber ortak iş birliği içerisinde onların ürettiklerinden, öğrencilerimizin onlara katkıları sanayinin üniversitemize olan katkılarını pekiştirmek anlamıyla yapılacak bir protokol bu. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlılığı ve diğer sanayi kuruluşlarımıza beraber sürekli görüşmekteyiz. Özellikle sanayimizin ara eleman eksikliği noktasının olduğunu biliyoruz. İnşallah bu protokolle uygulamaya geçtiğinde ihtiyaçlar giderilecek. Sanayi ve üniversite iş biriliği için çok önemli bir adım. Herkese katkısı olmasını temenni ediyorum. Meslek Yüksel Okulundan başarılı öğrencileri dahil olacak çünkü bir not barajı koyduk. Bir dönemlik uygulamayı sanayinin yanında geçireceği için bizim amacımız; öğrenci mezun olduktan sonra da Bilecik’te kalsın. Dışarıdan gelen nitelikli elemanları şehrimizde tutabilirsek bu bizim için çok daha önemli olacak. Bu protokolle Bilecik kazanacak.”
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurgül Özbay  ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin teknik ve sosyal alanlarda başarılı olduğunu fakat sanayi ile de pekiştirmek istediklerini belirterek şunları aktardı: “Çalışma önümüze gelince canı gönülden istedim. Bunu zaten YÖK’de destekliyor. Buradan öğrenciler sizlerden kazandığı tecrübe ile muhtemelen iş hayatına devam edecekler. Onlara bir de stajlar eklendiğinde sanayideki çalışan gibi çalışacaklar. Oradaki iş yerinin getirdiği yükümlülükler ne ise o yükümlülükleri öğrencilerimiz uymak zorunda. Bizler de hocaları olarak bunları denetleyeceğiz. Güzel bir program olacağına inanıyorum. O yüzden canı gönülden titizlikle üzerinde durduk. Şehrin kalkınmasına öncülük edeceğine inanıyorum. Bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler başka yerlere gitmesinler. Biz kendimize inanıyoruz. Teknik alanlarda ve sosyal alanlarda başarılıyız ama bunu biz sanayi ile de pekiştirmek istiyoruz.” 
Protokol hakkında bilgi aktaran Kamu, Sanayi İş Birliği Koordinatörü Doç. Dr. Harun Mindivan ise şunları söyledi: “3+1 Eğitim modelinde öğrencilerimiz 3 dönem okullarda teorik eğitim alıp kalan 1 dönemini yaklaşık 14 hafta bu da yaklaşık 4 aya denk geliyor. 4 ay iş yerinde uygulama eğitimini alacak ve burada amacımız nitelikli personel istihdamını sağlamak. Eğer burada firma kurum memnun kalırsa zaten son dönem olduğu için öğrencilerimiz bir sonraki iş hayatına dahil olabilecek. Biz burada üniversite olarak fabrika gibi üretim yapamıyoruz ama değerli paydaşlarımızla bir araya gelerek, protokol yaparak vizyon belirlemek istiyoruz. Artık üniversitemiz hem sanayi ile ortak işler yapmak istiyor. Sanayicimizin ihtiyaç duyduğu personeli yetiştirmek istiyoruz. Beraber çalışma yapmak istiyoruz.  Çünkü hem üniversitemiz bu alt yapıya sahip hem de sanayimiz bu alt yapıya sahiptir. İnşallah bu protokoller her iki taraf için hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından hazırlanan protokol imzalandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum