İNHİSAR BELEDİYESİ’NDEN GÜZEL ÇALIŞMA

İNHİSAR BELEDİYESİ’NDEN GÜZEL ÇALIŞMA

İnhisar Belediyesi, İmanın Esasları’nın anlatıldığı eğitici kitabı ilçedeki öğrencilere hediye etti. 

Bahattin Atak tarafından hazırlanan ‘İnhisar’da Yeşeren Minik Kalpler’ isimli kitaba Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Traşçı, Kütahya İl Müftü Yardımcısı Ali Osman Orum ve Emekli Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy yayın danışmanları olarak destek verdi. 

İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez, her yaştan çocuğun öğrenmesi gereken İmanın Esasları’nın sade ve güzel bir dille anlatıldığı kitabın çocuklara bir kültür armağanı olduğunu belirterek, “Ahlakı güzel olan her yaşta güzeldir” dedi. 

Mehmet Kepez, kitapla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Hayatımızın neşesi ve anlamı onlar; üzerine itinayla titrediğimiz çocuklarımız. Dünyaya teşrifleriye dünyamızı değiştiren, yaşam felsefemize özel bir rota çizen, gözümüzün nurudur onlar. Tertemiz kalbi ile çocuklarımız saf işlenmeyi bekleyen kıymetli bir cevher gibidirler. 

Eğer o iyi alıştırılır, iyilik gösterilirse iyilik üzere büyürse, dünya ve ahirette mesut olur. İşte bu manada hiç şüphe yokki nesillerin iyi yetiştirilmesinden en birinci vazife anne ve babalara düşmektedir. 

Öyleyse sevgili anneler ve babalar; İnancımız çerçevesinde çocuklarımıza en iyiyi ve en güzeli sunmak onlara yüce dinimiz İslam’ın bizlere emir ve yasakları çerçevesinde güzel ahlakı, edep ve adabı, sevgi ve saygıyı aşılayabilmek için gelin seferber olalım. 

Sevgili çocuklar; Sizleri çok seviyoruz. Sizleri bize bahşettiği için Yüce Allah’a şükrediyoruz. Yüzünüzdeki en küçük tebessüm bizlere her türlü derdi ve sıkıntıyı unutturabilecek güçte. 

Eğitim ve öğretim sürecinde Yüce dinimiz İslam’ı, kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, İman Esaslarını öğrenebilme mücadelesi ve inancı ile tatlı bir telaş içerisindesiniz. 

Sizler için hazırladığımız ‘İnhisar’da Yeşeren Minik Kalpler’ isimli bu güzel kitapta varoluşumuzun sebebi ve hikmetlerini öğrenecek aynı zamanda ise ‘İman Esaslarını’ sizlere en sade ve en güzel biçimde anlatmayı ve aktarmayı ümit ediyoruz. 

Bu güzel eserin hazırlanma sürecinde emek sarfeden sanatçımız değerli kardeşim Bahattin Atak beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Yüce Rabbim sizlerin zihnini ve bahtını açık etsin” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum