İŞÇİLER GREV BAŞLATTI!

İŞÇİLER GREV BAŞLATTI!

Bayırköy’de faaliyet gösteren eski adıyla TEKERSAN yeni adıyla Mefro Wheels Turkey Jant Sanayi A.Ş.'de çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler tarafından grev başlatıldı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun katılımıyla iş yeri önünde gerçekleştirilen eylemin ardından grev kararı  fabrikanın ilan panosuna asıldı. 

Toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine grev kararı aldıklarını belirten Genel Başkan Serdaroğlu,"Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)'e üye Mefro Wheels Turkey Jant Sanayi A.Ş. için sendikamızla MESS arasında sürmekte olan toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Toplu sözleşme yaklaşık 300 işçiyi ilgilendirmektedir. 

Toplu sözleşme görüşmeleri 26 Temmuz günü başlamış ve 23 Eylül'de sona ermiştir. MESS'le yapılan görüşmeler dışında arabulucu ile de yapılan görüşmeden de sonuç alınamamış, anlaşma sağlanamamıştır. 

6356 sayılı yasanın 60'ıncı maddesi uyarınca Bayırköy-Bilecik adresinde kurulu iş yeri için, genel yönetim kurulumuzun 11/11/2016 tarih ve 320 sayılı kararı ile grev kararı alınmıştır" diye konuştu.

1-222.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.