İSTANBUL'DAN GELİP TOPRAKSIZ TARIMA BAŞLADILAR

İSTANBUL'DAN GELİP TOPRAKSIZ TARIMA BAŞLADILAR

İstanbul'da inşaat işi ile uğraşan dört mühendis arkadaş, Söğüt'ün Geçitli Köyü'nde kurdukları tesis ile topraksız tarıma başladı. Genç girişimciler, 800 bin TL yatırım ile 3 bin 800 m2 alanda topraksız tarım serası kurarak 78 bin marul fidesi üretti.

Girişimciler, Cocopeat (Hindistan cevizi torfu - Hindistan cevizini saran dış kabuk lifli yapı) adı verilen bitki yetiştirme ortamında domates, marul, salatalık, nane, tere, roka, reyhan yetiştiriciliği yapacak.

1-636.jpg

İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, tesisi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Geçitli Köyü'nün topraksız tarım üssü olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, "Her konuda destek olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" dedi. Müdür Yoldaş, bu tür girişimci hikayelerinin örnek teşkil ettiğini kaydederek genç girişimcilere başarılar diledi. 

3-503.jpg

İnşaat şantiyelerinde hobi amaçlı topraksız tarım seralarında başlayan başarılı üretimlerin kendilerini cesaretlendirdiğini anlatan genç girişimciler, "Uluslararası literatürde yapılan araştırmalar, konunun uzmanlarından alınan danışmanlıklarla harmanlanarak ilk adımlarımızı attık. Ardından tarihiyle, doğasıyla ve insani zenginlikleriyle ön plana çıkan Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Geçitli Köyü'nü yatırımlarımız için merkez olarak seçtik.

2-641.jpg

Temiz havası ve suyu sayesinde birçok ürünün yetiştiği verimli bir ova üzerinde olması, etrafı dağlarla çevrili olup bölgeye Akdeniz iklimi hakim olması ve Sakarya Nehri’nin kıyısında yer alması ile Bilecik şehir merkezine 25 km uzaklıkta olması ve büyük illere olan yakınlığı bizi bu bölgeye çekti” dediler

Yıllık ortalama 550.000 adet ürün üretmeyi hedeflediklerini belirten girişimciler, İl Müdürü Yoldaş'a verdiği destekler için teşekkür ettiler.

4-215.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3801 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.