İSTANBUL’U TERK EDİP KÖYLERİNDE HAYVANCILIĞA BAŞLADILAR

İSTANBUL’U TERK EDİP KÖYLERİNDE HAYVANCILIĞA BAŞLADILAR

İstanbul’da uzun yıllar ticaretle uğraşan Soydemir Ailesi, memleketleri Gölpazarı’nın Çukurören Köyü’ne dönerek küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladı.

Baba Aziz Soydemir ile oğullar Mehmet ve Eyüp Soydemir, devletten aldıkları hibe desteği ile köylerine yaklaşık 1,5 milyon liralık yatırım yaptı. Soydemir Ailesi’nin 1,5 yıl önce aldığı 150 küçükbaş hayvan sayısı 600’e yaklaştı.

750 küçükbaş hayvan kapasiteli işletmenin kurulmasında öncü olan Eyüp Soydemir memleketinde bu işi yapmak için İstanbul’da önemli bir AVM’deki üst düzey yöneticilik görevinden ayrıldı.

1-582.jpg

Soydemir Ailesi’nin kurduğu örnek işletmeyi, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ile Gölpazarı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Şaban Pehlivan ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Heyet, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 10. Etap kapsamında desteklenen işletme hakkında bilgiler aldı.

2-590.jpg

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Soydemir Ailes’ni cesaret ve gayretlerinden ötürü tebrik ederken, işletme bazlı hayvancılığa geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Müdür Yoldaş, “Hayvancılığın giderlerinin çoğunu oluşturan yemin en az %60'ının işletmenin kendi imkânları ile karşılanması kârlılık ve sürdürülebilirlik açısından önemlidir” dedi.

Bu tür işletmelerin büyüyüp gelişmesinin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunacağını ifade eden Müdür Yoldaş, “İl Müdürlüğümüz ve gerekse İlçe Müdürlüğümüz olarak teknik destek konusunda her zaman yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

3-455.jpg

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Soydemir ailesi ise ilgilerinden ve desteklerinden dolayı heyete teşekkür etti.

4-186.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum