‘İŞVERENİ YAKAN SORULAR´ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

‘İŞVERENİ YAKAN SORULAR´ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Bozüyük´te Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) organizasyonunda İŞKUR-KOSGEB ve İK11 Platformu işbirliği ile ‘İşvereni Yakan Sorular´ konulu

Bozüyük'te Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) organizasyonunda İŞKUR-KOSGEB ve İK11 Platformu işbirliği ile ‘İşvereni Yakan Sorular' konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde ‘İşvereni Yakan Sorular' konu başlığı adı altında asgari ücret, devlet desteği ve özlük dosyası konuları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Seminer de ilk olarak İnsan Kaynakları Platformu olan İK11 Platformu Başkanı Halil Altınay ve Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı tarafından kısa bir bilgilendirme ve teşekkür konuşması yapıldı. Ardından Datassist Bordro Servisi Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça tarafından ‘İşvereni Yakan Sorular' konu başlığı adı altında işveren ve TSO üyelerine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.
Seminerin açılış konuşmasında Datassist Bordro Servisi Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça,şirket dökümantasyon sistemi hakkında bilgiler verdi. İşe alım karar süreci kontrol listesi hakkında bilgilendirmeler yaptı. Ayşe Nazmiye Uça, “İyi yönetici şirketine bir dava açılmamasını sağlayan yöneticidir. Davadan kaçmanın en iyi yolu doğru insanı işe almaktan geçmektedir. Dava söz konusu olduğunda 4857 sayılı iş kanununa göre davaya 1-0 geride başlıyorsunuz. Şirketlerde haksızlıklar ne kadar azalırsa davalar da o kadar azaltılır. İşe girişten işten ayrılışa kadar bir sistem oluşturulması gerekiyor.” Dedi. Devamında Datassist Mali İşler ve Bordro Operasyon Koordinatörü Fatih Yıldırım tarafından asgari ücret ve devlet desteği konularında bilgiler verildi. Seminerin sonunda girişimcilik kurslarına katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Seminere Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, KOSGEB Bilecik İl Müdürü Cemil Bahçe, İŞKUR Bilecik İl Müdürü Ayhan Tozan, Bozüyük SGK Müdürü Emin Şahin, TSO Başkanı Buğra Levent, TSO Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç, İK11 Platformu Başkanı Halil Altınay, Datassist Bordro Servisi yetkilileri ve TSO üyesi işverenler katıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.