KAN BAĞIŞI 35 KAT ARTTI

KAN BAĞIŞI 35 KAT ARTTI

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, kan bağış sayılarının geçmiş yıllara göre 35 kat artış gösterdiğini söyledi. Başkan Çınar, 2015 yılı içerisinde t bin 840 kişinin kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, Bilecik´in kan bağışı konusunda nüfu

 

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, kan bağış sayılarının geçmiş yıllara göre 35 kat artış gösterdiğini söyledi. Başkan Çınar, 2015 yılı içerisinde t bin 840 kişinin kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, Bilecik'in kan bağışı konusunda nüfusa oranlar iyi bir seviyede olduğunu belirtti.
Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, kan bağış sayılarının geçmiş yıllara göre 35 kat artış gösterdiğini ve Marmara Bölgesi'nin en küçük illerinden biri olmalarına rağmen nüfusa oranla iyi bir seviyede olduklarını belirtti.
Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar yaptığı yazılı açıklamada, kan bağışının, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en önemli noktalarından biri olduğuna dikkat çekti. İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşmanın, insan olmanın gereklerinden olduğunu ifade eden Çınar, şöyle devam etti:
“Bugün, tanımadığınız bir insanın ihtiyacı olan kana, yarın belki de yakınımızın hatta kendimizin ihtiyacı olabilir. Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanlığı görevine geldiğinde yapacağı projelerin başında kan bağışını artırmak ve vatandaşlarımıza kan bağışı bilincini oluşturmaktı. Kan bağışının artması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. İlimize ayda bir gelen kan ekiplerimizi düzenli hale getirerek haftada bir olmasını sağladık. Kan bağışının yoğun olacağını düşündüğümüz yerlerde ayrıca kan bağış kampanyaları düzenledik. Kan bağış sayımız diğer yıllara göre 35 kat artış göstermiş. 2015 yılına ait ilimizde kan bağışlayan kişi sayısı 7 bin 840 kişi. İlimizde kan bağışı sürekli artış göstermektedir, fakat halen daha kan alma birimi için yer bulunamamaktadır. Sizler aracılığı ile yöneticilere seslenmek istiyoruz, lütfen kan alma birimi için çalışmalarımızı hızlandıralım. İlimize katkı sağlayalım ve yeni iş istihdamı oluşturalım. Kan bağış kampanyalarımıza katılan vatandaşlarımıza, kamu kuruluşlarına ve STK'ların göstermiş olduğu destek dolayı kendilerine teşekkürü borç biliriz.”

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.