KANUN ORDUSU 178 YAŞINDA!

KANUN ORDUSU 178 YAŞINDA!

Ahmet MEŞE

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıldönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, il jandarma komutanlığı önünde gerçekleşen törenle devam etti.

JANDARMA, MİLLETİNİN YANINDA!

Vali Süleyman Elban, Jandarma teşkilatının her zaman milletinin yanında yer aldığını dile getirerek bunun en büyük göstergesinin 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterildiğini ifade etti. Hain darbenin engellenmesinde jandarma teşkilatının sağduyulu tutumunun önemine dikkat çeken Vali Elban," Jandarma, doğrunun yanında yer aldı ve o doğrudur ki hain girişimin engellenmesine büyük katkı sağladı" ifadelerini kullandı. 

1-336.jpg

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıldönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Kutlamalar, 2. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından törenler il jandarma komutanlığı önünde devam etti. 

Merkez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen H. Hüseyin Yıldırım tarafından jandarmanın tarihçesi hakkında bilgi verildi. Daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. 

'İNANILMAZ BİR KURUMSALLIK'

Son olarak kürsüye gelen Vali Süleyman Elban ise jandarma teşkilatının sahip olduğu kurumsallığın muhteşemliğine dikkat çekerek, hayatın her alanında jandarma teşkilatının varlığından bahsetti. Vali Elban, jandarma teşkilatımızın sahip olduğu geçmişe yeryüzündeki birçok devletin sahip olmadığına vurgu yaparak jandarmanın değişmeleri  ve gelişmeleri yakından takip eden anlayışının teşkilatı dimdik ayakta tuttuğunu söyledi. 

2-327.jpg

'JANDARMA, FEDAKARLIK DEMEK'

Vali Süleyman Elban, jandarma teşkilatının 178. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Jandarma, fedakarlık demek. Aslında jandarmanın görev tanımını belirlemek o kadar zor ki kurulduğu günden bu yana jandarma askeri görev üstlenmiş, iç güvenlikte, sahil güvenlikte var, jandarma suçluyla uğraşıyor, jandarma siber suçlarla uğraşıyor, narkotikle uğraşıyor. Şimdi havacılıkla da ilgilenmeye başladı. Dolayısıyla jandarmanın o kadar çok görev çeşitliliği var ki neredeyse bir problem ortaya çıktığında hemen akla jandarma geliyor. 

'JANDARMA, KAHRAMANLIK TEŞKİLATI'

Jandarma, bir kahramanlık teşkilatı. Kurulduğu günden bu yana verdiği mücadeleler, verdiği şehit sayıları, şerefli gazilere baktığımızda, vatanın her bir köşesinde her an sürekli fedakarca görev yapmış. Jandarma, milletinin yanında. Jandarma, sağduyulu. Bunu en son geçen sene 15 Temmuz'da gördük, milletinin yanında yer aldı. Hain darbe girişiminin bastırılmasında milletiyle beraber oldu. 15 Temmuz, daha fazla can kaybı yaşanmadan, daha fazla hasar olmadan önlenmişse burada jandarmanın vatanperverliğinin ve milletin yanında oluşunun çok büyük katkısı olmuştur. Jandarma, doğrunun yanında yer aldı ve o doğrudur ki hain girişimin engellenmesine büyük katkı sağladı. 

3-242.jpg

'RABBİM GÜÇ, KUVVET VERSİN'

Konuştuğumuz teşkilat,  sıfatlarını daha uzun uzun sayacağımız bir teşkilat. Jandarma teşkilatımızın kurulduğundan bu yana verdiği şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda hayatta olan gazilerimize uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. Hem ülke içinde hemde dışında vatan savunmasında görev alan jandarma personelimize Allah'tan kolaylıklar diliyor, güç ve kuvvet istiyorum. Diğer askeri birliklerimiz ve polisimizle birlikte görev yapan tüm güvenlik güçlerimizin ayaklarına Rabbim taş değirmesin inşallah" dedi. 

Vali Süleyman Elban'ın konuşmasının ardından Jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. 2. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ise Vali Süleyman Elban'a plaket takdiminde bulundu. 

4-070.jpg

NARKOTİK KÖPEĞİ DİYAR HÜNERLEİRNİ SEGİLEDİ

Kutlama programının devamında, narkotik köpeği diyar hünerlerini sergileyerek, Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından araç içerisinde saklanan maddeyi buldu. Davetlilerin, jandarma teşkilatının kullandığı araç ve teçhizatların sergilendiği stantları gezmesi ile tören son buldu. 

Törene, Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve çok sayıda daire müdürü katıldı. 

5-009.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2606 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.