'KANUNEN DOĞRU DEĞİL!'

'KANUNEN DOĞRU DEĞİL!'

Pazarcı yakınlarından Hakan Ünlü, Bilecik Belediyesi tarafından Kapalı Pazar Yeri için belirlenen parsel fiyatlarının kanunen doğru olmadığını ifade ederek: "Bu paraların kanunen alınmasının doğru olmadığını düşünüyorum" dedi. Rahmetli babasının pazarcı esnafı olduğunu ve ağabeyinin ise Kapalı Pazar Yerinde esnaflık yaptığını söyleyen Hakan Ünlü, parsel fiyatlarıyla ilgili bir aydır araştırma yaptığını ve bu konu hakkında gazetemize düşüncelerini anlatmak istediğini söyledi. 

Pazarcı yakını Hakan Ünlü gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Ben 1981 doğumlu Hakan Ünlü. Rahmetli babam pazarcı esnafıydı. Ağabeyim de babamın mesleğini devam ettirerek Bilecik Kapalı Pazar'da esnaflık yapıyor. Ağabeyim belediyenin 10 yıllık belediyenin belirlediği parsel fiyatlarından bahsetti. Bu konuda bir aydır araştırma yaptım. Pazarcıların gazetenizde çıkan röportajlarını izledim. Akabinde Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı'nın pazarcılara istinaden yaptığı açıklamalarını okudum. Bu açıklamalardan sonra gazetenize gelerek bu konu hakkında düşüncelerimi anlatmak istedim. 

"METREKARESİ 50 KURUŞ"

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun'daki pazar alanları için ikinci gurup belediye yani Bilecik Belediyesi için beher metrekare için belirtilen miktar 50 kuruş ve belediyenin görevlendirdiği bir memur tarafından edilebilir denilmekte. Pazarcılık yönetmeliğinde tahsis ücreti açıklamasında tahsis ücreti bir günlük alınamadığı hallerde en fazla bir aylık olarak tahsil edilir fazlası alınamaz deniyor. 2014-5896 sayılı Bakanlar Kurulu kararında 2464 sayılı belediye gelirlerini maliye bakanlığı yürütür denilmekte. 

"7,5 METREKARENİN DEĞERİ 3.75 TL"

Buna istinaden kendi kanatimce parsel değerleri 7,5 metrekarenin değeri 3.75 TL yapmakta. Pazarcı esnafından istenilen ücret ise 7,5 metrekare için belediye başkanının verdiği beyana göre 27 TL. Tahsilat servisinin kestiği ücrete göre ise bu rakam 28 TL civarında bir ücrete karşılık geliyor. 10 yıl sonrasının işgaliyesini bir yıl içinde aldığı halde parsel başına bin TL'de faiz işletiyor. 

"KANUNEN DOĞRU DEĞİL!"

Şu anda ağabeyimle birlikte 3'te 1 taksite tekamül eden 21 bin 350 TL'lik ücreti Bilecik Belediyesi Tahsilat Servisi'ne ödedik. Bu makbuzla maliyeye gerekli incelemelerin yapılmlası için başvurada bulunacağız. Bu paraların kanunen alınmasının doğru olmadığını düşünüyorum ve diğer esnaf arkadaşlarında bu çerçevede gerekli yerlere müracaat etmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum." dedi. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum