KAPALI HAVUZ ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

KAPALI HAVUZ ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Ahmet MEŞE

Yakın zamanda faaliyete geçen kapalı yüzme havuzu kullanım ücretlerinde düzenlemeye gidildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Hasan Kocatepe, fiyatlandırmanın son şeklini basın mensupları ile paylaştı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Hasan Kocatepe, basın mensuplarıyla buluştu. Kapalı yüzme havuzunda, gazetecileri öğlen yemeğinde ağırlayan Kocatepe, havuzun kullanım fiyatlarını anlattı. Kocatepe, ücret alınmayacak ve indirim uygulanacak maddeleri de tek tek açıkladı.  

Kocatepe açıklamasında şunları kaydetti:

"Yüzme havuzumuzu hizmete açtık ancak ücretler konusunda da biraz sıkıntılı bir dönem geçirdik. Son şekliyle ücretlerimizi açıklıyorum. 

Eğitim amaçlı aylık 8 giriş küçük çocuklar için (6-14 yaş arası) 100 TL, 16 giriş 160 TL, üç aylık eğitim amaçlı giriş 320 TL, beş aylık kayıt yaptırdıkları zaman 380 TL. 

Büyüklerde eğitim amaçlı 8 giriş 1 aylık 150 TL, 16 giriş 280 TL, 24 giriş 400 TL, 32 giriş 500 TL, 40 giriş 600 TL. 

Onun dışında bireysel üyelik olarak sauna ücretlerine de düzenleme yaptık. 10 kişi grup halinde girilirse kişi başı 15 TL. Eğer 4 seanslık anlaşma yaparsa kişi başı 12,5 liraya düşüyor. 20 kişi de ise kişi başı 7,5 liraya düşüyor. 

Fitness salonumuz henüz faaliyete geçmedi ama geçtiğinde 5 giriş 40, 10 giriş 65, 15 giriş 90 lira. Spor kulüplerine veya okullara 10 giriş 350 lira. 

Genel kuralları açıklayayım, havuz kullanımı tüm paketlerde günlük 1 saattir. Kulvar kapasitesi en fazla 13 kişidir. Spor veya okul kulüplerine yapılan Fitness-sauna tahsisleri 10 kişi ile sınırlıdır. Bu saatlerde fitness salonuna veya saunaya bireysel kullanıcılar da alınacaktır. Kulüplere yapılan tahsislerine ait ücretler KDV dahi olup; mevzuat gereği yüzde 5 pay, yüzde 09,48 damga vergisi, yüzde 09,48 sözleşme damga vergisi, yüzde 05,69 sözleşme karar pulu ayrıca hesaplanarak alınacaktır. Tüm kulüpler sporcularının ve yeni kayıt yaptıracağı kursiyerlerinin sağlık raporlarını 6 ayda bir yenilenip İl Müdürlüğüne Tesis Amirliğine teslim etmek zorundadır. (Mantar ve idrar tahlili)

Özel sporcuların (Otizm, engelli) velilerinden ve yaşam koçlarından veli izin belgesi alınacaktır. Yüzme havuzu kafeteryası müstecir tasarrufunda bulunduğundan kulüpler tarafından havuz içinde ve bahçesinde her türlü yiyecek, içecek ve spor malzemesi satışı yasaktır. Bu kurala uymayan kulüpler tespit edildiğinde havuzda kulvar tahsisi yapılmayacaktır. 

ÜCRET ALINMAYACAKLAR 

Tüm spor branşlarında faal olan milli sporculara idarenin uygun göreceği saatlerde ücretsiz kullanım sağlanacaktır. İl Müdürlüğü tarafından tescili yapılmış yüzme kulüplerinin antrenörlerine gelişimleri için idarenin belirlediği gün ve saatlerde kullanıma açılacaktır. Lisanslı faal engelli sporculardan ücret alınmayacaktır. 

İNDİRİM UYGULANACAKLAR

Tüm eğitim kurumlarına yüzde 25 indirim uygulanacaktır. (Özel okullar hariç). GHSİM'in temel eğitim çalışmalarında kardeşlere yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Aile üyeliğine yüzde 25 indirim uygulanacaktır. (Çekirdek aile; Karı koca ve 12-18 yaş arası yüzme bilen çocukları) (En az iki kişi)

İl karması müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan yüzme antrenörlerinin eşliğinde ilgili kulüp antrenörleri tarafından, il müdürlüğümüzce tahsis edilen gün ve saatlerde antrenmanlarını ücretsiz olarak yapacaklardır. Kulüplere performans sporcuları ile ilgili ayrıca bir indirim uygulanmayacaktır. İl karması sporcularının tespiti il müdürlüğü yüzme teknik kurulu tarafından yapılacaktır. Engellilere yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Şehitlerin dul ve yetimleri ile gazilere, eş ve çocuklarına yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan 06-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik kulvar tahsislerinde yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve birinci derece yakınlarına yüzde 50 indirim uygulanacaktır.

İndirimden veya ücretsiz olarak faydalanacak kesimler durumunu belgelemek zorundadır" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.