KAPALI PAZARDAKİ TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ DEVAM EDİYOR

KAPALI PAZARDAKİ TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ DEVAM EDİYOR

Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar yerinde trafik keşmekeşliği her geçen gün daha da artıyor. Pazartesi günleri kurulan pazarın özellikle sebze-meyve bölümü önüne park eden araçlar, diğer seyir halindeki araçları zor durumda bırakıyor. Hemen kapalı pazarın duvar dibine park edilen araçlara yetkililerin ses çıkarmaması dikkat çekerken, yolun diğer tarafına park eden araçlara ise Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından uyarı notları bırakılıyor. Pazartesi günleri tek yön olarak kullanılan pazar önündeki yola, bazı sürücülerin ters istikametten girmesi ise trafiği işin içinden çıkılmaz şekilde karıştırıyor. Özellikle mesai bitiminin ardından araç trafiği bakımından yoğun dakikaların yaşandığı pazar önünde, sürücüler ile yayalar arasında da zaman zaman gergin dakikalar yaşanıyor.

1-198.jpg

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlar, kapalı pazar önündeki trafik yoğunluğundan rahatsız olduklarını dile getirerek, yetkililerin kalıcı bir çözüm bulmaları gerektiğini söylediler. Geçtiğimiz yıllarda trafik polisi görevlendirerek, kapalı pazar önündeki araç trafiğini rahatlatmak adına çözüm bulunduğunu ifade eden vatandaşlar: "Geçtiğimiz yıllarda bir trafik polisi görevlendirilmiş ve kapalı pazar önündeki trafik karışıklığı giderilmişti. Fakat bu uygulama sonradan ne olduysa anlayamadığımız şekilde kaldırıldı. Şimdi trafik polisi gelmiyor. Kapalı pazar önündeki trafik durumuda ortada" dediler.

2-186.jpg

Bir başka vatandaş ise, kapalı pazarın hemen duvar dibine park eden araçlardan rahatsızlık duyduğunu ifade ederek: "Şimdi burada şöyle bir durumla karşılaşıyoruz. Kapalı Pazarın duvarında bir uyarı var. "Duvar kenarına park etmek yasaktır" diye. Fakat bakıyoruz Pazartesi günü günün her saati burada araçlar saatlerce park ediyor. Bunlara birşey diyen varmıdır bilmiyorum. Fakat işin ilginç tarafı, hemen yolun karşı tarafına park eden araçların üzerlerinde zabıta müdürlüğü tarafından yanlış parktan dolayı uyarı notları var. Bu notların duvar kenarına park eden araçlara da konulması gerekmiyor mu? Uygulamayı ve burada ne yapılmak istendiğini anlamadım. Diğer taraftan kurala her vatandaşın uyması lazım. Yani burada insanımızın da duyarlı olması lazım. Kurallar hepimize geçerli. O duvar kenarına aracını park eden de T.C. vatandaşı bende T.C. vatandaşıyım. Bende duvar kenarına araç bırakmak isterim ama bırakmıyorum. Fakat o arkadaşlar bırakabiliyorlar. Bunun da bir yaptırımı varmıdır kural ihlalinden dolayı bilemiyorum" dedi.

4-042.jpg

AMBULANSTA NASİBİNİ ALDI

Vatandaşların görüşlerini aldığımız sırada Kapalı Pazar yerinde bir hastaya müdahale etmek için gelen ambulansta trafik keşmekeşliğinden nasibini aldı. Ambulans, trafik yoğunluğundan dolayı gelmekte zorlandığı kapalı pazar önünde, birde duvar dibine park eden araçlardan olumsuz şekilde etkilendi. Duvar dibindeki araçlardan dolayı yolun ortasında durmak zorunda kalan ambulans, mecburen trafiği de kilitledi.

3-118.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2635 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum