KARDELEN DERGİSİ’NİN 98. SAYISI ÇIKTI

KARDELEN DERGİSİ’NİN 98. SAYISI ÇIKTI

28 yıldır sadece "fikrin değerini bilenlere..." istinat eden Kardelen dergisinin Ekim-Aralık 2018 tarihli 98. sayısı çıktı.

Dergi yeni sayısında “İnsanlık hafakanlar içinde 'sanal âlem, gerçeğin nesi olur' sorusunun cevabını arıyor. O cevabı, interneti de disiplin altına alabilecek iman manzumesi, yani İslâm verebilir.” tespitiyle “İnternet” konusunu ele alıyor. Kapakta okuyucuya; “İslam’a nüfuz etmeden, bu âlemde nüfuz edebileceğimiz hiçbir şey yoktur.” sözüyle sesleniyor.

“İnternete, kulak versek” başlıklı başyazıda; Bir fikir ve iman manzumesi emrinde istihdam edilmeyen her şeyin haddini aşarak fayda yerine zarar verdiğini belirten Ali Erdal “İnternet manevî değerleri yok etmek yolunda hiçbir engel tanımıyor.” diyor.

Dergi editörü; gazetelerin basılı hallerinden vazgeçtikleri, dergilerin tek tek kapandığı günümüzde, Kardelen ve emsallerinin, internet aracılığıyla estirilen sam yelinin çöle döndürdüğü kültür dünyamızın son vahaları olduğunu belirtiyor. Site editörü de yazısında internet dünyasındaki fâsık haberciler meselesine değiniyor.

Üstad Necip Fazıl’ın "Türkiye’nin Manzarası" adlı eserinin ‘Makine’ bölüm ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Derginin 98.sayısında yer alan yazılardan bazıları şöyle:

İnternete, Kulak Versek – Ali Erdal

Tarihin Eşiğinde – Kadir Bayrak

İnternet Rüya Mı, Kâbus Mu? – Sinan Ayhan

Onuncu Gün – Mustafa Büyükgüner

Sanal Âlem Mi? – Muhsin Hamdi Alkış

Çağın Bilinçsiz Hareketi; İnternet – Büşra Doğramacı

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.