KAVGANIN ÇIKIŞ SEBEBİ TAKTİK SAVAŞI MI?

KAVGANIN ÇIKIŞ SEBEBİ TAKTİK SAVAŞI MI?

CHP Meclis Üyesi Turguy Yılmaz’ın, Serkan Yıldırım’ın üzerine yürüdüğü meclisteki kavga öncesinde taktik savaşının yaşandığı ortaya çıktı. Muhalefetin borusunu öttürdüğü il genel meclisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine CHP ve MHP’lilerden oluşan listeyi Vali Süleyman Elban onaylamamış ve tekrar görüşülmek üzere meclise göndermişti.

Olağanüstü toplanan mecliste bu sefer iddiaya göre SYDV Gölpazarı mütevelli heyeti için 2 CHP’li önerildi. Teklif ettiği adayı kabul ettiremeyen Ak Parti ise Gölpazarı için MHP yönetiminden bir ismi mütevelli heyet seçimine önererek, MHP’li meclis üyelerinin MHP ilçe yönetimindeki bir SYDV üye adayına oy vermesini, böylece CHP-MHP ittifakını kırmak istediği iddia edildi.

Bu durum CHP’lileri çok kızdırdı. MHP’liler ise CHP’nin teklif ettiği adaylara oy verdi. Ak Parti’nin teklif ettiği MHP ilçe yönetimindeki isim ise yine kazanamadı.

İl Genel Meclisi, Denetim Komisyonu ve SYDV Mütevelli Heyet Seçimleri'nin Vali Süleyman Elban tarafından onaylanmayarak meclise iade edilmesinin ardından olağanüstü toplandı. 

Olağanüstü toplantıda yeniden yapılan seçimler tartışma ve kavgalara neden oldu. TBMM'de yaşanan 'Isırma' polemiği İl Genel Meclisi'ne taşındı. CHP'li Turgay Yılmaz ile AK Partili Serkan Yıldırım arasında yaşanan 'Isırma' polemiğinin kavgaya dönüşmesini diğer meclis üyeleri önledi. 

SYDV Mütevelli Heyet seçimlerinin yapıldığı esnada AK Parti Grubu Gölpazarı için Ahmet Nayır ve Yaşar Güneş isimlerini önerdi. Muhalefet ise Abdullah Hünkar ve Nizamettin Akkaya isimlerini verdi. Yapılan oylamada CHP ve MHP'nin oyları bağımsız meclis başkanının desteğiyle birleşince muhalefetin önerdiği isimler seçildi. 

YILDIRIM, MHP SIRALARINA YÜKLENDİ

AK Partili Serkan Yıldırım, Gölpazarı'na kendilerinin önerdiği Yaşar Güneş’in MHP Gölpazarı İlçe Teşkilatında görevli olduğunu belirterek MHP sıralarına seslendi. Yıldırım,"Gölpazarı’na sizden bir arkadaş yazdık. MHP yönetiminde olan iyi bir arkadaş yazdık. İki tane CHP’li niye yazıyorsunuz? Bir tane sizden isim veriyoruz, bunlardan bir tanesine bu ismi yazın. MHP'de bu konudan rahatsız" dedi. 

'BÖLEMEYECEK'

Serkan Yıldırım'ın bu sözleri üzerine MHP'li Orhan Uğur'da kendi partilerinin kararını kendilerinin vereceğini ifade ederek,"Serkan bey, bu tür polemikler yaratarak bizi bölmeye çalışıyor. Bölemeyecek" dedi. 

TURGAY YILMAZ, SERKAN YILDIRIM'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Ancak Serkan Yıldırım MHP sıralarına seslenmeye devam etti ve "Devlet Bahçeli’yi ve MHP’yi eleştiren arkadaşları seçiyorlar birer birer” demesi üzerine söze giren CHP'li Turgay Yılmaz,"Sen her tarafı karıştırıyorsun" şeklinde Yıldırım'a cevap verdi. Yıldırım'ın "Ne karıştıracağım, ısıracak mısın" sözleriyle meclisin tansiyonu tavan yaparak Turgay Yılmaz, Serkan Yıldırım’ın üzerine yürüdü. İkili arasındaki ısırma tartışması bir süre devam etti. 

Tartışmaların ardından oturuma 10 dakika ara verildi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum