KAYIT OLMAYANLARA 881 TL CEZA

KAYIT OLMAYANLARA 881 TL CEZA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, işletmelerin faaliyete başladıktan sonra en geç 2 ay içerisinde sanayi siciline kayıt olup, sanayi sicil belgelerini almalarının zorunlu olduğunu ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, işletmelerin faaliyete başladıktan sonra en geç 2 ay içerisinde sanayi siciline kayıt olup, sanayi sicil belgelerini almalarının zorunlu olduğunu ifade etti. Müdür Kaya, zamanında kayıt olmayan firmalara ilgili kanun uyarınca 881 TL para cezası uygulanacağını bildirdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, sanayi sicil işlerim hakkında yaptığı basın açıklamasında uyarılarda bulundu. İşletmelerin sanayi siciline kayıt olmaları gerektiğine dikkat çeken Müdür Kaya şunları kaydetti:
"6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2. maddesi gereğince, sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine başvurarak, sanayi siciline kayıt olup Sanayi Sicil Belgesi almaları zorunludur.
Kanunun 1'inci maddesi kapsamında değerlendirilen sanayi işletmelerinin,25.10.2014 tarihli ve 29156 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan SGM 2014/11 sayılı Sanayi Sicil Tebliği'nin 4'üncü maddesinde belirtilen hususlara göre, elektronik ortamda Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıt olup, gerekli belgelerlebirlikte Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.
Sanayi siciline zamanında kayıt olmayan firmalar hakkında Kanun'un 9'uncu maddesi uyarınca 881,00 (sekizyüzseksenbir) TL idari para cezası uygulanmaktadır.
6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış işletmelerin 2015 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri'nin, 30 Nisan 2016 tarihine kadar, aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.
Yıllık işletme cetveli, e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda verilir. İşletme tarafından elektronik ortamda verilen yıllık işletme cetveli bilgileri İl Müdürlüğü tarafından incelenir ve onaylanır.
Aksi taktirde Kanunun 9. maddesine göre; haklarında 881,00 (sekizyüzseksenbir) TLidari para cezası uygulanmaktadır.
Sanayi Sicil Belgesi veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmeleri; kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi'nin süresi içinde Vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.
6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 4 üncü maddesi gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi gibi), kapanma ve faaliyete geçme durumlarını 1(bir) ay içinde Müdürlüğümüze bildirmeyenler hakkında, Kanunun 9 uncu maddesi gereği 881,00 (sekizyüzseksenbir) TL.idari para cezası uygulanmaktadır.
25 Ekim 2014 tarih 29156 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan SGM 2014/11 sayılı Sanayi Sicil Tebliği ile üretime geçen ve üretimde bulunan işletmelerin sanayi siciline kayıtları e-devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda yapılabilecektir.
Sanayi işletmelerinin sanayi siciline kayıt olabilmesi için aranan en az bir işçi çalıştırma şartı kaldırıldı. Böylece işçi çalıştırmayan imalatçı işletmelerin de sanayi siciline kaydı yapılabilecektir.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmeliğe göre; Mikro ölçekli işletme vasıflarını taşıyan sanayi işletmeleri, kapasite raporu şartı aranmaksızın elektronik ortamda istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak beyan etmeleri halinde sanayi siciline kayıt olabileceklerdir.
Sanayi sicil belgesi başvurusu için gerekli evraklar, İl Müdürlüğümüz web sitesi (bilecik.sanayi.gov.tr/) anasayfasında dokümanlar kısmında bulunan "Sanayi Sicil Dokümanları" kısmında yeni tebliğe göre güncellenerek yayımlanmıştır. Firmaların başvurularını öncelikle Sanayi Sicil Bilgi Sistemi (sanayisicil.sanayi.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirmeleri ve daha sonra istenilen belgelerle Müdürlüğümüze gelerek müracaatta bulunmaları gerekmektedir."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.