Kılıçdaroğlu attı, kabak Bilecik Belediyesi’nde patladı

Kılıçdaroğlu attı, kabak Bilecik Belediyesi’nde patladı

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Hesap uzmanı olmakla övünen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “…Bunlar asgari ücreti 2324 TL yaptılar. Şimdi büyükşehirler olmak üzere bütün CHP’li belediyelerde asgari ücret 2500 TL olacak. Sözünün arkasında duran, sözünün eri olan biziz sen değilsin. Biz verdiğimiz sözün arkasında duruyoruz” dediği için çalışanlarına zam yapan Bilecik Belediyesi’nin birim müdürlerine, memurlarına ve meclis üyelerine Sayıştay zimmet çıkardı.

Bilecik’te Başkan Semih Şahin’e danışmanlık yapacak eleman yetiştiremeyen CHP İstanbul’dan sekreterleriyle beraber danışmanlar getirdi. Kılıçdaroğlu’nun zam açıklamasının hangi yöntemle verileceğini başkana yeterli şekilde açıklayamayan danışmanların yüzünden birim müdürlerine, memurlara ve meclis üyelerine Sayıştay zimmet çıkarttı. Danışmanlar ise yeterli danışmanlık hizmeti verememesine rağmen memur ve amir vasıflarında olmadıklarından zimmet ödemesinden yırttılar.

Hesap uzmanı liderleri Kılıçdaroğlu’nun sözünü yerine getirmek uğruna maaşa zam yapmak yolunu tercih etmeyerek sosyal yardım faslını deneyen belediye iş bilmemezliğinin cezasını ödüyor.

Belediye bugüne kadar kamuoyuna bu konuda açıklama yapmadı. Kendi bilgisizliklerini örtmek için ‘İktidar sayıştay baskısıyla çalışanlarımızın kazançlarına mani oluyor..’ açıklamalarında bulunursa hiç şaşmam. 250 lira zammı maaşa zam yapmamakla hata ettik demelerini bekleyemeyiz herhalde.

İktidar olsalar bütçe harcamasını nasıl yapar hesap uzmanı Kılıçdaroğlu?

sadi-erdal21.jpg

Bu haber toplam 4755 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.